האם נגיע ח''ו למצב הזה בהמשך הקיץ ?
-
ז'ק אתה מכיר את הסיפור
שבני ברקי אחד אמר לחבר שלו ביום קיץ לוהט - דיי, אני לא יכול לסבול את המזג אויר הזה!
אמר לו החבר חכה, בגיהנום זה פי אלף חם...
ענה האיש - כן אבל הלחות הלחות... -
איש השלגים מכיר גם מכיר, אצלכם זאת בדיחה, אצלנו זאת מציאות עגומה שאנו נאלצים לחיות בתוכה.
-
ז'ק לא מדוייק.
אל תחשוב שהקיץ הירושלמי הוא תענוג גדול, אמנם הלחות נחסכת מאיתנו אבל מקרני השמש הלוהטות, מהרוחות החמות ומהאויר הרותח אי אפשר לחמוק (במיוחד ללוזר כמוני שכבר כמה שנים סובל מבית בלי מזגן בקיץ, ונזילות בחורף, ומשכיר קמצן שלא מוכן להכניס את היד לכיס. תאמין לי טעות שלא עשיתי בעצמי...) -
איש השלגים יש מחיר לנוף מהמרפסת, א''א כנראה להנות מכל העולמות.
-
ז'ק וגם למחיר הנמוך מאוד שאני משלם....
צודק, צריך להתמקד בטוב שכן יש. (ירושלים נקנית ביסורים) -
איש השלגים אם אתה מעוניין, יש כאן דירה להשכרה במחיר מציאה עם נוף עוצר נשימה למירפסות של השכנים בבנין הצמוד, ועם אויר עוצר נשימה בקיץ מחמת הלחות. ארץ ישראל ניקנית בייסורים? בבני- ברק אפשר לקיים את זה בהידור.
-
ז'ק
לא תודה!!!!
(אגב, איך אומרים? לא, תודה. או - לא תודה.
נראה לי שיותר יפה ויותר מנומס לומר לא, תודה. דהיינו אני לא מעוניין בהצעה אבל תודה שהצעת. מאשר לומר לא תודה. דהיינו אני לא מעוניין בהצעה ואפילו תודה לא מגיעה לך על כזו הצעה. בכל אופן תבחר אתה מה אתה מעדיף להבין מבין שתי האפשרויות...) -
שלום וברכה לחברים היקרים כולם!
כעת, לאחר מעבר מירושלים לנוף הגליל (גובה ממוצע של 510 מ'), עם נוף מדהים ואוויר מושלם לחובבי מזג אוויר נוח, גם באמצע הקיץ- שמתי לב לדבר מעניין שהעיר את תשומת ליבי כבר בעונת החורף, וגם כעת בקיץ:
בעבר גרתי בהרי המרכז (ירושלים) בגובה ממוצע של 800 מ', וכעת בהרי הגליל התחתון בגובה ממוצע של 500 מ'. וכעת לנתונים- גם במהלך 'סופת קורל' בחורף, הטמפ' בנוף הגליל ובירושלים הייתה זהה, כך שפתיתי השלג הספורים שירדו בירושלים- נראו גם בנוף הגליל, ובאותה ה'עוצמה' פחות או יותר. וגם כעת בקיץ- מזג האוויר אוורירי ונוח, ממש כמו בירושלים - למרות שבירושלים עצמה וודאי מורגש הבדל רב בין שכונת 'מוצא' שבגובה של 500 מ' לערך, לבין שכונת 'גאולה' שבגובה 800 מ' לערך- ומכאן עלתה לי השאלה:
האם אפשר 'לתרגם' טמפ' ומזג אוויר של הר במרכז בגובה 800 מ' לגובה של 500 מ' בגליל התחתון?
מהו ה'יחס' של הגובה המשפיע על מזג האוויר בצפון ובמרכז -
כלומר, האם ייתכן שבגובה 800 מ' במרכז, ובגובה 500 מ' בצפון תהיה אותה טמפ'?
ועל זו הדרך, אם בצפון ירד שלג מגובה 700 מ', במרכז ירד שלג מגובה 1000 מ' (נווה דניאל וכדו'?)
כמה 'מטרים גובה' שווה המרחק בין הצפון למרכז?
מצד אחד - זה הגיוני שהמרחק צפונה יוריד את מפלס המטרים הנדרש להגיע לטמפ' קרה מסוימת, אך מצד שני שלג בנוף הגליל הוא 'נדיר ביותר' בהשוואה ל'שלג בירושלים', או שזה לא מדויק?! אם כן - איך ייתכן שההרגשה ומד הטמפ' בירושלים ובנוף הגליל, ממש תואמים ביניהם?אודה מאוד לחברים שיחכימוני בעניין, תודה רבה!
-
כנפי צדיקים בצפון גובה כמו ירושלים (צפת) זה מתורגם למעלה וחצי פחות כך 800 מטר במרכז (י-ם) זה כמו 650 בצפון הארץ
-
גלילאו גליליי היקר, תודה על התשובה- אך זו בדיוק הייתה השאלה שלי- איך ייתכן שההרגשה בגובה 500 מ' בצפון ובגובה 800 מ' במרכז, היא אותו דבר- כשע"פ ה'כללים' זה צריך להיות שונה- וכפי שהזכרת: 650 מ' שווים ל 800 מ', אך ב'מציאות', גם בחורף האחרון וגם בעונה הנוכחית אביב/קיץ - ההרגשה והטמפ' שונות מהידוע והמקובל, ולפיכך אני שואל אם מישהו יודע מה הסיבה, האם ישנה איזו ייחודיות בהרי נצרת... אולי העובדה שהטמפ' ומזה"א בשכונה הירושלמית- מושפעים מהסביבה הבנויה בצפיפות וכו', ואילו בהרי נצרת- מכיוון שאין שום הר שמפסיק בינם לבין הים- ההרגשה היא קרירה ונעימה יותר, ולכן גם הגיעו משבי השלג וכו'?
שוב תודה רבה למשיבים!
-
כנפי צדיקים מבחינת הרגשה זה תלוי כמה רוח יש מאיפה היא נושבת כמה לחות טמפרטורה ואפילו קרינה.
בתכלס 800 מטר במרכז זה בדיוק כמו 800 מטר בצפון, הסיבה שירד לך השנה קצת שלג וגם בירושלים זה לא האזור הגאוגרפי שאתם בצפון אלא שהקור התרכז יותר בצפון מאשר במרכז, מה גם שבצפון היה יותר משקעים מאשר במרכז בשעות השיא