סטטיסטיקה ופילוח
-
הלילות הקצרים של אוגוסט המתארכים להם כעת בשלהי אוקטובר, מבשרים הם על כדור העולם המשלים שוב את סיבובו התמידי, על צירו הנטוי סביב השמש.
החום מתפוגג, הקור מתקרב, ריח הסתיו עומד באוויר.
תחושת רעננות מלטפת, כובשת לבבות.
כאלו הם חובבי החורף.
אז רגע לפני ניתוחי מודלים והשוואת אנסמבלים, יצאנו לבדוק אותם. מי הם בדיוק אוהדי החורף.
מספר פרמטרים.
גברים יחבבו חורף, נשים תחבבנה קיץ.
תושבי ההרים יתעדפו את החורף, תושבי החוף ברובם את הקיץ.
הנולדים בתקופת החורף יבחרו בו כפליים מול אלו שלא נולדו בו.
וכעת לפילוח.
העונה על הגדרות כל שלושת הפרמטרים, קיימת סבירות של למעלה משמונים אחוז שהוא יהיה חובב חורף באופן מושבע עד קיצוני (כמוני...). אלו אנשים שיעדיפו לסבול קור הזוי, אוזניים של קרח וידיים של דם, והכל תמורתו של החורף הנכסף. בתקופת החורף לא תמצאו אותם לעולם עצובים, אלא אם תחול שנת בצורת. ואז, הם מסוגלים להציף את הקרקע בדמעות מלוחות.
העונה על שני פרמטרים מתוך השלושה, יהיה חובבן בגבול. הוא יעדיף את החורף על פניו של הקיץ, אך העיוורון לא יהיה מוחלט. הוא יתמקד בנושאים מסוימים בחורף, אך יתרחק מן האחרים. הוא יאהב חורף במידה, כזה שמסוגל לפעמים גם לרטון על הקור.
העונה על הגדרה אחת, אינו מחבב חורף. אמנם לעיתים מסוגל אפילו להנות ממנו.
מי שאינו עונה על אף אחת מן ההגדרות, הינו סולד מן החורף בצורה קיצונית. הוא מסוגל להוריד דמעות כשהעננים יורידו גשם. אלו אנשים שיעדיפו בעיוורון את הקיץ הלוהט, ויהנו בהחלט מסיוטי הלחות. הם יקחו את הקיץ כתחביב מוזר באופן שבלתי אפשרי בשבילנו להבין. כאלו תחביבים - נשגב מבינתי...
רגע להסתייגות: כמובן שמן הנמנע שלא לציין, שהקווים הינם כוללניים במיוחד. טעות הסטטיסטיקה אינה מבוטלת, והפילוח אינו במאת אחוזים. -
ביתר ירושמיים נשמע מעניין מאוד מעניין מניין לך הנתונים הללו?
עכ"פ כלפי דידי זה נכון ואכן קיימים כל הפרמטרים.
מה שכן יש דבר אחד שקשה לי לסבול תמורת החורף הנכסף.
מאז היותי לאב לכמה עוללים קטנים החורף נעשה קשה ומעיק על גבול הבלתי נסבל.
לדאוג להלביש כמו שצריך, לצלוח את הפיזור לגנים תחת גשם בשלום, להתמודד עם הילד שמתעקש ללכת עם המטריה שלו לבד. ועם השני שמתעקש ללכת עם מגפים ביום שרחוק מלהיות מעונן. ועל הכל מחלות החורף אצל הילדים על כל המשתמע...
בעת היותי רווק וחופשי לא היה מאושר ממני בימים אלו.
אך היום אני לא יוצא ראש מזה כל חורף שמגיע הוא מטלה גדולה מאוד בשבילי משהו שצריך לצלוח לעבור אותו בשלום ובשפיות.
ואחרי כל מה שאמרתי אגלה לך סוד?!
אני מת שכבר יגיע החורף עם כל עוצמתו. מחכה כמו לא יודע מה לגשמים סוערים וכמובן, איך לא, לסופת שלגים רצינית
מה אעשה? זה גובר עלי... -
איש השלגים אוהב חורף? מי יודע? אולי לכבוד יום הולדתך תקבל איזה חורפון קטן. (ממני תקבל בעז''ה משהו אחר).
-
איש השלגים
גם אני עונה על 3 הפרמטרים ואהבה זו גברה על כל תיאורך עם הרטנטנים... -
elkana07706 ''רטנטנים'' במקור? רעיון יפה להגדרת הילדים בבוקר...
-
ז'ק 2 כמובן שנתחלף לי הק בר
תכלס אני זוכר את עצמי רץ עם הקטנים עם מטריה ענקית בין הסופות המטורפות של בית שמש רטוב ומיוזע אבל רוקד מאושר,
ככה זה כשאתה מאוהב... -
מעניין מאוד, אני גם עונה על כל הפרמטרים, צריך לעשות סקר בין כל חברי הפורום פה כמה מתוכם עונים על כולם...
-
שלג ברמות זה כמו לעשות להבדיל סקר בין אלו שמקפידים מאוד על לימוד הדף היומי (לדוגמא) כמה חשוב בעיניהם לימוד התורה... אז להבדיל בין הקודש לחול- מי שנמצא בפורום של מזג האוויר זה אומדנא דמוכח שהוא אוהב חורף, כי מי שאינו אוהב חורף מה יש לו לחפש שם? (אא''כ הוא מחפש חידות מידי פעם על פרשת השבוע...).
-
זק 2 זה ברור, אבל כוונת הדברים היתה לא לבדוק את אהבתם של חברי הפורום לחורף שעל זה אין שום נידון, אלא לבדוק את הדברים המעניינים שידידינו ביתר ירושמים העלה כאן, האם אכן זה כך במציאות.
-
חוץ מזה שאני גבר שום פרמטר לא נכון לגבי
ואני מאוד אוהב חורף -
סתיו נחשב חורף?
אם כן אני עונה על שלשתם אבל יותר דומה באופי על זה שעונה על שתיהם.
אולי בכל זאת משפיעה הסיבה שנולדתי בסתיו ולא ממש בחורף… -
שלג בשפע
אז שיהיה לך הרבה מזל"ט
חיים מאושרים עד 120 -
גם אני עונה על שלושת הפרמטרים. נחמד
-
2 פרמטרים נולדתי בחורף ואני גבר, אך תושב החוף מאז ומעולם. וכמובן משוגע על החורף.
לא הבנתי איך מי שגר בחוף יכול לאהוב את הקיץ הדביק, נשגב מבינתי... -
אני עונה על פרמטר וחצי, ואני יודע שאני יותר חובבן מ ביתר ירושמיים
-
צבי דוידוביץ זה עוד חודש אבל תודה
-
איש רכסים אמר בסטטיסטיקה ופילוח:
2 פרמטרים נולדתי בחורף ואני גבר, אך תושב החוף מאז ומעולם. וכמובן משוגע על החורף.
לא הבנתי איך מי שגר בחוף יכול לאהוב את הקיץ הדביק, נשגב מבינתי...עד כמה שידוע לי אין חוף ברכסים...
תקן אותי אם אני טועה. -
רציתי להעלות עוד נקודה מעניינת. אני לא יודע איך זה אצלכם, אבל שמתי לב שאצלי אני מתרגל הרבה יותר מהר ל "משיב הרוח ומוריד הגשם" בתפילה מאשר ל "מוריד הטל" בתחילת הקיץ.
משום מה זה יותר שגור על לשוני ואני כמעט לא מתבלבל, בניגוד לקיץ.
צריך לבדוק אולי זה קשור לאהבת החורף. -
איש השלגים לרוב אני מתרגל יותר למוריד הטל.
כנראה בגלל האורך של משיב הרוח ביחס למוריד הטל, שתוך כדי אני נזכר שכבר קיץ.
אבל בהחלט יש משהו באהבה לחורף שמזכירה לי להגיד משיב הרוח -
איזה נושא כיפי להדיין עליו
תמיד נחמד לראות עוד אנשים שמשוגעים על חורף גשם וסערות כמוני
(ולא כמו רוב האנשים שלא מבינים אותך מה מעניין במודלים סינופטיקה וכו'
וכמובן שלא מבינים מה כ"כ מרגש בגשם וק”ו בשלג...)