עידכון ראשוני לקראת סופ"ש הקרוב
-
בוקר טוב
אחרי כמה ימים שבו הראו המודלים על יובש מתמשך
ביממה-שתיים האחרונות יש היפוך מגמה אצל המודלים הגדולים
והם מראים על מערכת או משהו בסגנון לקראת סופש הקרוב (שבת-ראשון)
בינתיים זה נראה מערכת מקצה אפיקיות שנמצא מצפון לנו ומשפיע עלינו מעט
השאלה הגדולה כמה האפיק יצליח להדרים, מכיוון שמערבית לו יש אפיק עוצמתי שמצפין אותו די במהירות (אפקט דו-השקע)כרגע מי שהכי חזק בתמונה זה איסי AI שמביא ממש מערכת
השאר (איסי הרגיל, גפ"ס והקנדי) בגירסה יותר מתונה. -
yakov123 צהרים טובים, גם בשבוע שעבר כבר היו כמה הרצות באיסי שהראו על מערכת גשם מסודרת ראשונה לעונה, מה שהשתנה זה המגמה, שכבר רואים בחלק גדול מהמודלים וההרצות כמה עדכונים שהרמה מעל אזורינו נחלשת ודועכת לטווח הבינוני והרחוק, מה שיאפשר לאפיקים להדרים יותר לאזורינו, נקווה שכך ימשיך.
-
ערב טוב
בעידכון ערב גפ"ס ממשיך עם הצפי לאפיק צפוני שבורח בגלל אפקט דו-השקע
הקנדי, הגרמני והבריטי פחות בכיוון
איסי AI של הצהריים ממשיך להיות הכי טוב עם מערכת יפה מאודנחכה לאיסי ערב
-
חובה לציין שהקנדי כן מראה משהו אבל מתצורה שונה מאוד שברירית ונזילה...
-
yakov123 לפי כל המודלים אנחנו עם אפיק צפוני שלא מצליח להדרים אלינו ובעיקר בגלל דו השקע אלא שאצל הבריטי ואחרים זה כבר קורה עכשיו ולא בחמישי\שישי.
-
yakov123 אני באופן אישי התעייפתי מהמעקב אחרי המודלים. למרות שכמעט בכל תחומי המדעים שבעולם הכל הולך קדימה ומשתפר ומשתכלל כל העת במהירות, בתחום הדיוק של חיזוי מזג האויר אנחנו עדיין תקועים אי שם מאחור. מחשבי על, מודלים מבוססי בינה מלאכותית וכו', ועדיין חוסר הדיוק בולט/ שולט. נוכח הנסיון מעורר הרחמים של המודלים לנסות לחזות לטווח בינוני וארוך את הצפוי, וביותר מידי מיקרים ללא הצלחה,- אני נוכח יותר ויותר עד כמה שמפתח הגשמים הוא בידיו של הקב"ה, שלא רק שאין בידינו שום דרך איך להוריד גשמים, אלא שאפילו לחזות אותם בצורה נורמלית אנחנו לא בדיוק מצליחים. היה מענין פעם להביא כאן "מעקב מודלים" ולהראות את השינויים הקיצוניים שיש ביניהם פעמים רבות, וכן את חוסר העיקביות שבהם, ואת הקיצוניות של השינויים מפרסום לפרסום, לפעמים לטוב, אך יותר מידי פעמים למוטב. ורק דוגמא מהיום- היום בצהריים עוד היתה תחזית ל- 10 מ"מ גשם בת"א (שמ"ט) ! ולאחר כמה שעות שינוי קל מאוד, מהמספר הקודם הורידו רק סיפרה אחת קטנה דהיינו 1, וה- 10 הפך ל- 0. וכאן כבר לא מדובר במודלים לטווח ארוך או בינוני, אלא תחזית לטווח המיידי.
אני על סוף השבוע הקרוב הייתי מתחיל לכתוב ממש בסוף שבוע כאשר הייתי רואה בתמונת הלויין שמשהו באמת מתקרב לפה (וגם ע"ז א"א לסמוך לגמרי), כי מהנסיון המר עד סוף השבוע הכל יכול להתהפך 10 פעמים. (כמה עידכונים יש עד סוף שבוע ?). אז הלואי שנקבל סוף סוף בסוף השבוע הזה ובתחילת שבוע הבא משהו יותר משמעותי ממה שהיה לנו עד עכשיו ושהתחזיות יתגשמו (בתרתי משמע) לטובה. אבל בכל מקרה, אני לא אתן למודלים ליצור אצלי השלייה מתוקה שאו- טו- טו הנה זה בא, כי עד שזה לא בא מבחינתי זה לא קיים.
-
אני חושב שדווקא עדכון ערב די סבבה אומנם יש אפקט ביצי השור אבל עדיין יחסית לאמצע נובמבר והמצב הסינופטי שיש באזור זה מצוין, צריך לזכור שעד אתמול בעדכון ערב לא ראו כלום לאיזה 15 יום קדימה (בתכלס כן אפשר להוציא יותר אבל מה שבא ברוך הבא)
-
ז'ק החלק הזה בפורום הוא בדיוק לאקשן שבעדכוני מודלים והאכזבות, צריך בסוף לדעת לפי איזה מודל ללכת (איסי) שברוב המקרים הוא צודק אם כי לפעמים יש בעיות אחרות שמפריעות למודלים לחשב.
אגב אני אישית מאוד עוקב אחרי איסי ai שבינתיים הוא יוצא הכי אמין לטווחים ארוכים ויש לי רשימה של אירועים שהוא צדק בהם.
בקיצור לדעתי אין כמו האדרנלין שמגיע מעדכוני מודלים -
גשם עד בלי די שלמה המלך החכם מכל אדם כתב בספר משלי (פרק י"ג בפסוק י"ב) "תּוֹחֶלֶת מְמֻשָּׁכָה מַחֲלָה־לֵב", ופירש הרד"ק: "האדם שצריך לדבר ומקוה שיבוא לו אותו הדבר במהרה, וימשך הזמן ולא יבוא לו, אותה התקוה המתאחרת מחליאה לבו".
כפי שאתה מכיר ויודע, אני כבר לא כזה צעיר, ובגיל 60 צריך להקפיד לשמור על הלב... למרות גילי היחסית מתקדם, בדבר הזה שקוראים לו מזג האויר נשארתי כמו ילד קטן שלוקחים לו את הצעצוע שלו. מאז שאני זוכר את עצמי אני זוכר אותי עומד מול החלון מביט מוקסם ומהופנט בגשם היורד, דבר שלא חלף עם השנים, ועד היום גשם שיורד גורם לי ריגוש ברמות לא רגילות. כך שהציפיה לגשם והאכזבה כאשר הוא לא מגיע עושים לי ממש רע. אז מה שלך מעלה את רמת האדרנלין, אצלי עלול לגרום לדיפרסיה ושברון לב
-
ז'ק המקור הוא מגמרא ברכות (מוזכר שם פעמיים)
-
אפקט ביצי השור לא אומר שנקבל 2 מערכות קטנות במקום אחת גדולה?
אם כן אז מה האכזבה מכך? -
פוסט זה נמחק! -
ז'ק אז יש לי עצה בשבילך, אל תכנס לקטגוריה של ניתוחי מפות
-
איש רכסים תלוי איפה המיקום שמתחיל האפקט, אם זה קרוב אז מקבלים 2 מערכות קטנות במקום אחת גדולה וסוערת, ואם זה מידי מערבי אז מקבלים הרבה גשם של שמש
-
פוסט זה נמחק! -
הבנתי,
תודה. -
עדכון ערב:
בגדול אצל גפס הקנדי והבריטי נראה בעוד כשבוע שקע רום מנותק שמתגלגל באזורינו כל אחד בגרסתו הוא לא רלוונטי בדיוק שבוע קודם ובפרט לגבי שקע מנותק.
מה שכן יש מה לעקוב......
ערב טוב -
איסי ai הראה את זה ראשון ועכשיו גם איסי הרגיל
-
ז'ק
זה ממש מזכיר את מוצאי הבחירות איך חובבי הפוליטיקה יושבים מול המסכים או עם אוזניות כשמהעבר השני יושבים כמה מטורללים שמברברים שעות על שעות ומנסים לנחש ולנתח מפות מה יהיה.
ככה זה, זה תחביב שהרבה לא מוכנים לוותר עליו.
מי שאצלו מזג אויר הוא בדם לא פחות מפוליטיקה זה התחביב שלו לפתוח את המפות ג' פעמים ביום ולנסות לדלות מה יהיה בעוד שבוע.
ולהתדיין ולריב על זה מעל במה זו...
אין כאן שום רציונל, זה פשוט הכיף שלהם.
לא שאני אחד כזה אבל ככה פעם הסבירו לי...
תקנו אותי אם אני טועה. -
איפה ישיר?