🎉 תחרות הצילום התחילה! 🎉
לחץ כאן כדי לדעת יותר על התחרות ולהירשם!
סִיפּוּר מַעֲשֶׂה עַל מוֹטִי וְשָׂרָה בָּאסָה קוּפֶּרְשְׁטֵיְן וּבְנָם שִׂמְחָה, וְג'וֹג'וֹ וּפוֹרְטוּנָה אַלְמָקָיֶיס וּבִתָּם זַ'קְלִין
-
ז'ק היקר!
יכולת כתיבה מדהימה, האמת שכבר זמן רב לא הייתי מרותק כ"כ לסיפור
תוהה לעצמי האם יכול להיות שיש קשר משפחתי בינך לבין סופר ותיק מב"ב שהיה מלמד והוציא סדרת ספרים גם הוא אוהב לנקד את ספריו הגם שהם מיועדים לגיל שכבר לא צריכים את זה וגם הוא אוהב לתת שמות פרטיים ומשפחה בסגנון זה
אגב, אבא של הילדים שלו -זה גם נקרא קשר משפחתי -
איש השלגים אגלה את אוזנך, שכשצריך אז אני מנסה לעשות את מה שמרשמלו עושה כאן. במה דברים אמורים? אשתי מנהלת מסגרת חינוכית באחת הערים בגוש דן. המסגרת היא בעלת אופי של קירוב (בעיקר משפחות חילוניות). כעת היא תקופת הרישום, ובכל שנה עושים בתקופה הזאת אירוע הכולל הפעלות חוץ כגון טרמפולינות ומופעי חצר וכו' המיועד לשם הקידום של הרישום. מבחינה לוגיסטית יש להתחיל להיערך לאירוע כשלושה שבועות מראש, ולכל הפחות שבועיים מראש, כי זה כולל הזמנה של כמה מפעילים וגם של המיתחם שבו אמורות הפעילויות להתבצע, וכל זה צריך התאמה מכל הצדדים. אבל דא עקא שהאירוע בכל שנה הוא בתקופת החורף, ולך תזמין מיתחם וכן מפעילים ליום מסויים בעוד שלושה שבועות, ואם ירד גשם באותו יום או יהיה קר מהרגיל? הלך האירוע. וכאן אני נכנס לתמונה, וממש כמו מוטי בסיפור מוטל עלי לנסות לתת כיוון באיזה יום בעוד שבועיים שלושה יש הכי פחות ריזיקה שירד גשם, ולפי זה עושים את ההזמנה. גם השנה ישבתי לפני כשלושה שבועות לנסות לנתח לא מתי ירד גשם/ שלג, אלא דוקא מתי הכי בטוח שלא יהיו גשם וקור או רוחות שעלולות להפריע לאירוע. מהניתוח שלי הימרתי על יום שישי האחרון כמתאים ביותר, הימור שב''ה הצליח, ושבתיזמון מושלם היה גם יום שישי וגם ר''ח אדר וגם יום המשפחה, שילוב מושלם לאירוע, שב''ה באמת היה לבסוף במזג אוויר מושלם, לא לפני דפיקות לב שהיו לי לנוכח אירוע הגשם שהגיע בלילה שלאחר מכן.
ומה רצוני לומר בזה? כשיש צורך אז ההכרח לא יגונה וגם אני עם כל הסקפטיות שיש לי ביחס למודלים אני אשב ואנסה לקבל תמונת מצב עד כמה שאפשר, כי זה המינימום שאני יכול לעשות. אבל למי שאין נפק''מ במה שיהיה בעוד שבועיים פלוס זה נראה לי כמעט כבזבוז זמן.
-
ז'ק למען האמת בחורף הקיצי הזה, לא ממש קשה להמר על יום עם מזג אויר נעים. (מתוך חודש שלם בדיוק היומיים וחצי של גשם יפלו לך על האירוע?...) אלא אם כן אתה נמנה עם אלו שחוק מרפי חל עליהם... (אבל אני סומך עליך שכחרדי אתה יודע לעשות את הקומבינות להתחמק מכל חוק שמגביל אותך איך שהוא...
)
-
איש השלגים אבל אתה רואה שהיום השישי שהוא בחר, היה על הגבול של 'לא להצליח'...
-
איש השלגים אתה צודק, כי בשנה שעברה לדוגמא באמת לא הצלחתי למצוא יום מתאים, כי פברואר היה גשום בצורה חריגה, כך שנאלצנו לוותר אז על הרעיון. (אבל ב''ה היה רישום גם בלי זה).
-
חחחח כתיבה יפה
-
איש השלגים כל מילה פנינה
וכמו שאומרים הוצאת לי את המילים מהפה,
ולרבים החושבים כמוני וכמוך, ובמדויק!! -
ז'ק אגלה לך גם את ליבי
כיון שאני חובב טבע ובעיקר את הנפלאות הגדולים שלו יתברך בעולמו ובמיוחד
שלג, שאין ספק שהוא אחד מפלאי תבל המרהיבים עלי אדמות...
ועד כמה שזה קצת תמוה לך ולדומיך בשבילי זהו דבר עצום ששיעורו גדול במיוחד.
[ולא קשור לגיל שלי או לחופש שזה יכול להביא או לעיסוק בידיים שיש בזה...]
זה עושה לי המון כפשוטו ולכן אני וכמוני לא מעטים וביניהם כאן בפורום ,מרוב התשוקה והתקווה
שנזכה לראות בדבר בהתאם לציפייה גדולה ועצומה זו ובהתאם לאמונה שיש למה לחכות...
זה שיא הלגיטימי שכשיש איזה כיוון מסוים לאירוע כזה או אפי' רק קרוב לזה[כפי שהיה לדוגמא עכשיו ועוד
פעמים רבות לא מבוטלות בכלל]אז אני חושב שבארצינו החמה והלא מעותרת בשלגים בלשון המטעה
שזה הגיוני וטבעי לגמרי שנתנהל באופן ובצורה הזו ,כמשל תקח את משפחות החטופים להבדיל אא"ה
כל בדיל קטנצ'יק של פיסת מידע על אודות יקירם ועל גורלו כמו גם מדת הסיכוי שהם יראו אותו איתם בריא ושלם
זה ממש מטריד אותם ומעניין אותם וכל הזמן זה בעיסוקם המתמיד -בקיצור למסקנה מה שחשוב לאדם מעסיק אותו יותר...
וזה מה שמביא אותנו להרבות במעקב ובבדיקה הנ"ל אם וכאשר יש היתכנות/סיכוי אפי' קטנים לדבר הכ"כ נכסף!!! ודו"ק! -
ירושלמית זה היה ממש בפוקס
כי כפי שהקדימני איש השלגים אין ספק שזק' אינו נמנע משומרי החוק -
נתנאל דוד אמר בסִיפּוּר מַעֲשֶׂה עַל מוֹטִי וְשָׂרָה בָּאסָה קוּפֶּרְשְׁטֵיְן וּבְנָם שִׂמְחָה, וְג'וֹג'וֹ וּפוֹרְטוּנָה אַלְמָקָיֶיס וּבִתָּם זַ'קְלִין:
ז'ק אגלה לך גם את ליבי
כיון שאני חובב טבע ובעיקר את הנפלאות הגדולים שלו יתברך בעולמו ובמיוחד
שלג, שאין ספק שהוא אחד מפלאי תבל המרהיבים עלי אדמות...
ועד כמה שזה קצת תמוה לך ולדומיך בשבילי זהו דבר עצום ששיעורו גדול במיוחד.
[ולא קשור לגיל שלי או לחופש שזה יכול להביא או לעיסוק בידיים שיש בזה...]
זה עושה לי המון כפשוטו ולכן אני וכמוני לא מעטים וביניהם כאן בפורום ,מרוב התשוקה והתקווה
שנזכה לראות בדבר בהתאם לציפייה גדולה ועצומה זו ובהתאם לאמונה שיש למה לחכות...
זה שיא הלגיטימי שכשיש איזה כיוון מסוים לאירוע כזה או אפי' רק קרוב לזה[כפי שהיה לדוגמא עכשיו ועוד
פעמים רבות לא מבוטלות בכלל]אז אני חושב שבארצינו החמה והלא מעותרת בשלגים בלשון המטעה
שזה הגיוני וטבעי לגמרי שנתנהל באופן ובצורה הזו ,כמשל תקח את משפחות החטופים להבדיל אא"ה
כל בדיל קטנצ'יק של פיסת מידע על אודות יקירם ועל גורלו כמו גם מדת הסיכוי שהם יראו אותו איתם בריא ושלם
זה ממש מטריד אותם ומעניין אותם וכל הזמן זה בעיסוקם המתמיד -בקיצור למסקנה מה שחשוב לאדם מעסיק אותו יותר...
וזה מה שמביא אותנו להרבות במעקב ובבדיקה הנ"ל אם וכאשר יש היתכנות/סיכוי אפי' קטנים לדבר הכ"כ נכסף!!! ודו"ק!כמובן מסכים עם כל מילה שלך, ולא באתי להלין על התופעה שהיא הכי טבעית בעולם, ואדם הכוסף למשהו באופן חזק אז אך טבעי הוא שהוא נאחז בכל בדל של מידע היכול לקרב אותו אל הגשמת החלום. אבל מאידך צריך להסתכל על הניתוק מהמציאות שהדבר יכול להביא בפועל, כי לחלום על דבר שאדם מאוד כוסף אליו זה לא עבירה, אבל כשזה מתחיל לגבול בהתנתקות מהמציאות בכך שהגבולות בין השאיפות והחלומות לבין המציאות מיטשטשים לגמרי, אז צריך שמישהו ידפוק לו על הגב ויאמר לו: חלומות לחוד ומציאות לחוד, זה שאתה מאוד רוצה משהו עדיין לא הופך את הדבר למציאותי, וכדאי לך לבחון היטב על סמך מה אתה בונה את חלומותיך בכדי שבבוקרו של יום לא תגלה שהחלום היה אשליה, וכגודל הציפיה כך גודל האכזבה.
וכשאנו עוסקים ב''קודש הקדשים'' של הפורום שזה ניתוח המודלים, כאן כבר אפשר גם לבוא בתלונות, כי כאן מדובר כביכול בעיסוק שאמור להיות רציני רציונלי וענייני, וכאן ממש לא יכולתי להתחבר עם האובססיה של לעקוב אחרי כל עידכון של המודל ל- 300 שעות ו- 286 שעות וכו' וכו' ולעסוק בפילפולים סביב כל עידכון, כאשר פעמים רבות תוך כדי העיסוק במחלוקת שבין הבריטי האירופאי והאמריקאי הגרמני והקנדי כבר ידעו לציין שבעידכון צהריים/ לילה/ בוקר הקרוב כנראה שנראה היפוך מגמה של המודל. אז אתה בעצמך יודע מנסיונך שבעוד כמה שעות הכל ישתנה והמודל יתהפך לגמרי, אז מה אתה עסוק כ''כ בלהתפלפל במה שהמודל מראה כעת.
-
ז'ק אמר בסִיפּוּר מַעֲשֶׂה עַל מוֹטִי וְשָׂרָה בָּאסָה קוּפֶּרְשְׁטֵיְן וּבְנָם שִׂמְחָה, וְג'וֹג'וֹ וּפוֹרְטוּנָה אַלְמָקָיֶיס וּבִתָּם זַ'קְלִין:
וכשאנו עוסקים ב''קודש הקדשים'' של הפורום שזה ניתוח המודלים, כאן כבר אפשר גם לבוא בתלונות, כי כאן מדובר כביכול בעיסוק שאמור להיות רציני רציונלי וענייני, וכאן ממש לא יכולתי להתחבר עם האובססיה של לעקוב אחרי כל עידכון של המודל ל- 300 שעות ו- 286 שעות וכו' וכו' ולעסוק בפילפולים סביב כל עידכון, כאשר פעמים רבות תוך כדי העיסוק במחלוקת שבין הבריטי האירופאי והאמריקאי הגרמני והקנדי כבר ידעו לציין שבעידכון צהריים/ לילה/ בוקר הקרוב כנראה שנראה היפוך מגמה של המודל. אז אתה בעצמך יודע מנסיונך שבעוד כמה שעות הכל ישתנה והמודל יתהפך לגמרי, אז מה אתה עסוק כ''כ בלהתפלפל במה שהמודל מראה כעת.
זה לא מדויק מכיון שרוב ככל המודלים הסכימו על מגמה, כמו גם על קור עז. לא היה חולק על כך שיש אפיק שיורד. וכל החילוקים היו בטיב האפיק ובמסלול שלו וכו' וכו' בכל מיני פרמטרים שעלולים להפוך את התמונה. אז זה לא שכל מודל התהפך באותו יום כמה פעמים אלא נעשו שינויים מינוריים. (שההשלכות שלהם אולי משמעותיות) אך כמגמה היה הרבה מקום למעקב ולסקרנות שבאה בעקבותיה...
-
איש השלגים אמר בסִיפּוּר מַעֲשֶׂה עַל מוֹטִי וְשָׂרָה בָּאסָה קוּפֶּרְשְׁטֵיְן וּבְנָם שִׂמְחָה, וְג'וֹג'וֹ וּפוֹרְטוּנָה אַלְמָקָיֶיס וּבִתָּם זַ'קְלִין:
ז'ק אמר בסִיפּוּר מַעֲשֶׂה עַל מוֹטִי וְשָׂרָה בָּאסָה קוּפֶּרְשְׁטֵיְן וּבְנָם שִׂמְחָה, וְג'וֹג'וֹ וּפוֹרְטוּנָה אַלְמָקָיֶיס וּבִתָּם זַ'קְלִין:
זה לא מדויק מכיון שרוב ככל המודלים הסכימו על מגמה, כמו גם על קור עז. לא היה חולק על כך שיש אפיק שיורד. וכל החילוקים היו בטיב האפיק ובמסלול שלו וכו' וכו' בכל מיני פרמטרים שעלולים להפוך את התמונה. אז זה לא שכל מודל התהפך באותו יום כמה פעמים אלא נעשו שינויים מינוריים. (שההשלכות שלהם אולי משמעותיות) אך כמגמה היה הרבה מקום למעקב ולסקרנות שבאה בעקבותיה...
מסכים- ולכן אני הולך לשנות את הסוף של הסיפור. (לא לצפות למשהו מיוחד).