דיווחי מזג האוויר יום רביעי ב' באייר תשפ''ה, 30/4/25
-
פינקי בתור צאצא של הבעל התניא זי''ע אתה בכלל לא מ''פשוטי העם'' (המעמד מחייב). ולעניינינו-בפרשה הקרובה נקרא על נגע הצרעת. אז למי שלא יודע במדויק את כל הפרטים, אז הנה הדברים בקצרה. יש שני סוגי נגע צרעת (בצרעת העור), הראשון נקרא ''שאת'' והשני נקרא ''בהרת'', ולכל אחד מהם יש תולדה, מה שנקרא בלשון הפסוק ''ספחת''. ה''בהרת'' היא הנגע בעל הצבע הלבן והבהיר ביותר, והתולדה שלה ("ספחת") קצת יותר כהה מהבהרת. ה''שאת'' כהה יותר משניהם, והתולדה שלה ("ספחת'') קצת יותר כהה מה''שאת''. ארבעת המראות האלה, אע''פ שדרגת בהירותם ולובנם שונים, מ''מ עדיין כולם בדרגת לובן גבוהה וחשובים כנגע צרעת. אבל נגע בעל מראה כהה יותר מזה אינו חשוב כנגע צרעת.
אך יש מצב של ''אשליה אופטית'' שבו אנחנו עלולים לקבל רושם שמדובר בנגע עם דרגת לובן שראויה להיחשב כנגע טמא, אבל במציאות מדובר בנגע שהוא כהה יותר מהנגעים הטמאים והוא למעשה נגע טהור. נגע זה קרוי ''בוהק''. איך הדבר קורה שהוא נראה בהיר יותר ממה שהוא באמת? מסביר רש''י שהדבר יכול להיות לדוגמא באדם בעל גוון עור אדמוני שיש לו כתמים לבנים בעור, שבגלל הרקע האדום שסביבם הם נראים יותר לבנים מאשר הם באמת.
וזה אולי התשובה לשאלתך- טיפות הגשם באמת לא לבנות ולא שחורות אלא משהו באמצע. כשהן יורדות על דבר בעל רקע שחור הן נראות לבנות, וכשהן יורדות על דבר לבן הן נראות שחורות. אולי ??
-
ז'ק
-
מה מתאים יותר ב''יום העצמאות''? גשם במולדת (או ''מולדת בגשם'')
-
מאור גליל העליון מה יש לך לומר בנידון?
-
ובנתיים- הכנרת סיימה את חודש אפריל עם ירידת מפלס של 13 ס''מ. (צריך לזכור שבפסח לא היתה שאיבת מים מהכנרת, דבר שמיתן את הירידה).
-
ז'ק טיפטופים פה ושם רק כדי שהמכוניות כאן לא יהיו שונות מבנות דודותיהן בשאר הארץ
-
אני כבר ניקיתי את הרכב עם דלי ומטאטא וחומר...
לא שייך.אבל בכללית מהשעה 9 בערב נהייה מאוד נעים. אין רוחות. וקריר. - במודיעין עילית.
-
ז'ק יפה
רש”י בשבת ב: מביא את התולדות
ואם כבר דיברת על נגע כהה יותר או פחות
חשוב להדגיש שבלשון הקודש כהה זה בהיר יותר ולא כמו העיוות בעברית
(מה שלי אישית כדובר אידיש שפת אם זה גרם לי שנים לטעות במילה כהה בעברית) -
פינקי אמר בדיווחי מזג האוויר יום רביעי ב' באייר תשפ''ה, 30/4/25:
(מה שלי אישית כדובר אידיש שפת אם זה גרם לי שנים לטעות במילה כהה בעברית)
בטח אכלת פדיחות מהעניין הזה. הלא כן?
-
ז'ק את השקיעה צילמת היום?
ממש הרגשתי פספוס שלא היה לי מצלמה -
פינקי אמר בדיווחי מזג האוויר יום רביעי ב' באייר תשפ''ה, 30/4/25:
ז'ק אשמח למענה
איך יתכן שאותו גשם בוץ מלבין מכנסיים ומשחיר חולצות?התשובה האמיתית כנראה היא שהגשם באיזורים של השריפות או שסמוכים לאיזורי השריפות היה מעורב באבק של האובך ובפיח של השריפות, כך שאותה טיפה כשהיא ירדה על מכנסיים שחורות היא יצרה כתם לבן בגלל באבק של האובך שבאותה טיפה, וכשהיא ירדה על החולצה הלבנה היא יצרה כתם שחור כתוצאה מהפיח שהיה באותה טיפה. זה ההסבר הכי הגיוני לתופעה. (וגם זה נמצא ברש''י בפרשה- ''מראה פתוך'' דהיינו מעורבב משני צבעים...).