פורום אקלימוס
טוען את הקהילה...
דוגמת באנר פרסומת

ניווט

• הרשמה
    • התחברות
    • חיפוש
    • פורטל מזג האוויר
    • פוסטים אחרונים
    • מכ"ם
    • הכנרת
    • פופולרי
    • קישורים
      • מדריך לניתוח מפות המודלים
      • אנסמבל EC , GFS , ICON
      • השוואת מודלים
      • אנומליה 850 מיליבר EC
      • מערכת
      • UKMO- טמפ, עננות ,משקעים, לחות
      • איסי 8 ק"מ
      • איסי מפורט
      • GFS FV16
      • טמפ במפלסים שונים -GFS ירושלים
      • טמפ' במפלסים שונים gfs חיפה
      • gfs אתר צרפתי
      • מפות מפורטות: איסי, אייקון, קוסמו
      • תחזית גובה שלג באירופה רוסיה וישראל
      • תחזית עומק השלג בישראל
      • גובה שלג בכל העולם
      • תחזית עונתית לירושלים
      • תחזיות אל ניניו

מודלים - תמוז תשפ''ו

תחזית מודלים
    12
    101
    3188
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • א
      אפיק ים סוף ✅מאושר נערך לאחרונה על ידי

מוצ"ש - הכבדה הדרגתית בחום, מעט חם מהרגיל עד קצה טווח התחזית, עומס חום בינוני בהרים וכבד בחוף.
      אין גל חום באופק.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • ג׳מיני המלך
        ג׳מיני המלך נערך לאחרונה על ידי ג׳מיני המלך

כמה דברים.

1. נראה שעוד שבוע יהיה ימים די חמים ברמה שעוד לא היה לנו הקיץ הזה אבל זה עוד יכול להשתנות.
        2. אחרי החום הזה נראה שיגיע אלינו שוב ימים קרים מהרגיל ואם הצפי יתממש זה יהיה חריג ברמה קיצונית.

xx_model-en-999-0-zz_modez_2026071212_330_24719_148.png

IMG-20260713-WA0045.jpg

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
        • F
          fify43 נערך לאחרונה על ידי

ברור החום לא רוצה להשאר פה מתחבב את אירופה שימשיך ככה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • גשם עד בלי די
            גשם עד בלי די מנהל @ג׳מיני המלך נערך לאחרונה על ידי

ג׳מיני המלך גם הבוקר המגמה ממשיכה לתאריכים הללו.
            ecmwf_T850a_eu_71.png

מודלים אני רואה בmeteologix

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • א

פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • א
                אפיק ים סוף ✅מאושר נערך לאחרונה על ידי אפיק ים סוף

אינני רואה כיצד עם ים בטמפ' של 29.5 מעלות לפחות (עד אז הוא עלול להתחמם בעוד 1.0 בערך) , ניתן יהיה לקבל כאלו ערכים. גם אם האפיק הפרסי יתחזק מאוד, נקבל לילות מעוננים בהרים עם לחות.
                כדי להגיע להנ''ל (פחות מ-15 בהרים, סביב 21 לאורך החוף) צריכים אפיק 'חורפי' או 'סתוי', שזה כולל גשם, ועם ים חם זה יכול להיות עשרות רבות של מ''מ אפילו, או גל קור יבש בהיר, בשיא הקיץ. חסר תקדים בהיסטוריה המתועדת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • א

עידכון - איסי כבר מתחיל להראות ימים נעימים החל מט' באב, ובמקביל גל חום נוסף לאירופה כמובן. טרם ברור העוצמה שלו, ומחר יגיע לקיצו הגל הנוכחי ויקבלו שבוע נעים בערך, עד הגל הבא.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • א
                    אפיק ים סוף ✅מאושר נערך לאחרונה על ידי אפיק ים סוף

פוסט זה נמחק!
                    • א

לראשונה מתחילת הקיץ הטמפ' חצו את ה-30 בתחנות ההר של ירושלים.
                      יתכן שגם את 31 נחצה היום, מה שלא קרה מאז אוקטובר אשתקד.

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • ז'ק
                        ז'ק 👑 מלך ההימורים @אפיק ים סוף נערך לאחרונה על ידי

אפיק ים סוף אמר במודלים - תמוז תשפ''ו:

לראשונה מתחילת הקיץ הטמפ' חצו את ה-30 בתחנות ההר של ירושלים.
                        יתכן שגם את 31 נחצה היום, מה שלא קרה מאז אוקטובר אשתקד.

ובגוש דן מזג האוויר די יציב, כאשר הטמפרטורה בימים האחרונים לא עולה מעבר ל- 29 מעלות, ועומס חום בינוני (טמפרטורה מורגשת סביב ה- 29-30 מעלות בשעות השיא). כעת (14:50) עומס החום בבני-ברק נמוך מאשר בירושלים. (ב''ב- טמפרטורה מורגשת 30°. ירושלים- 31.7°).

"אִם בְּחֻקּוֹתַי תֵּלֵכוּ- וְנָתַתִּי גִּשְׁמֵיכֶם בְּעִתָּם"

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • גשם עד בלי די
                          גשם עד בלי די מנהל @ז'ק נערך לאחרונה על ידי

ז'ק האם אתה בטוח שבבני ברק יותר נעים?
                          Screenshot_20260714_150904_Chrome Beta.jpg

ז'ק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ז'ק
                            ז'ק 👑 מלך ההימורים @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי

גשם עד בלי די אני מתייחס לנתוני עומס החום (טמפרטורה מורגשת). עומס החום כרגע (15:15) ירד בירושלים מ- 31.7° ל- 31.1°, אבל עדיין הוא גבוה מעומס החום בב''ב שעומד כרגע על 30° (שזה העומס הגבוה ביותר שנמדד היום בבני-ברק).

גשם עד בלי די תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • גשם עד בלי די

ז'ק אפשר לדעת לפי איזה תחנה אתה בודק בבני ברק ובירושלים?
                              כי גם לפי האינדקס חום בירושלים יותר נעים 29.8 בירושלים וסיבות 33-34 בבני ברק נכון ל-14:50
                              עכשיו לפי האינדקס חום ירושלים עם 30.4 ואזורך עדיין עם 33-34

• א
                                אוהב גשם ולא בוץ נערך לאחרונה על ידי אוהב גשם ולא בוץ

פוסט זה נמחק!
                                • ז'ק
                                  ז'ק 👑 מלך ההימורים @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי ז'ק

גשם עד בלי די התחנה המטאורולוגית היחידה באיזור בני- ברק היא של מטאוטק, ועליה אני מסתמך, כי חוץ מתחום מדידת הגשם שיש לה מדידת חסר משום מה, בשאר הנתונים (טמפרטורה, לחות, מהירות רוח, קרינה) היא נחשבת כאמינה. הנתונים שמופיעים ע''י כל מיני גופים אחרים לאיזור ב''ב (כולל השמ''ט) אינם מבוססים על מדידות מאיזור ב''ב, אלא מבוססים על מדידות שנעשו בתחנות אחרות באיזור (ת''א חוף/ הכפר הירוק) תוך כדי השערה איזה חריגה אמורה להיות לאיזור בני- ברק ביחס לאותן תחנות. אז אני מעדיף להסתמך על מדידות של תחנה הממוקמת בבני- ברק, מאשר על נתונים שהם נתונים משוערים ולא מדידות בשטח.

• גשם עד בלי די

הייתי סומך על התחנה הזו, אבל יש לי איתה בעיה קטנה: למה התחנה הזו הכי קרירה בטווח של 40 ק"מ, וגם זה בתחנות שהן ממש בתוך הים (חדרה ואשקלון) או לחלופין תחנות בהר הכרמל או בהרי מירון?
                                    בכל אופן, כלל התחנות במרכז היו מעל 30, למעט התחנה ששוכנת בסוכת מציל, שגם היא הייתה חמה יותר במעלה אחת מאשר תחנת אי חום עירוני בני ברק.
                                    Screenshot_20260714_183107_Chrome Beta.jpg

• ז'ק
                                      ז'ק 👑 מלך ההימורים @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי ז'ק

גשם עד בלי די האמת שיש צדק בדבריך. שוב- המדידה היא מן הסתם מדידה מדוייקת, ובכל זאת אתה צודק, ומדוע? כי תחנת מטאוטק ממוקמת באיזור פתוח ומאוורר מחוץ לעיר- הרחק הרחק מאיי חום למיניהם. מי שמגיע לאיזור רח' הלח''י בו ממוקמת התחנה מכיר את המצב והתחושה שהמקום יותר מאוורר וקריר מאשר בתוך העיר. אז אה''נ שמן הסתם תחנה בתוך העיר היתה מודדת טמפרטורה גבוהה יותר.

וסתם ככה- מה איכפת לך לפרגן לי קצת להנות מהאשלייה שאצלנו פחות גרוע מירושלים למשך כמהדקות ביום? אל תקנא בנו, כי עומס החום כאן בב''ב ימשיך להישאר עד שעות הלילה היותר מאוחרות כמעט באותה רמה שהוא היה בשעות הצהריים, כי הטמפרטורה בקושי יורדת ובמקביל הלחות עולה, כך שעומס החום נשאר כמעט באותה רמה.

• גשם עד בלי די

ז'ק 1. עדיין נשמע לי מוזר כי אין אף מקום שמדד כזה טמפרטורה קרה בכול האזור כולל שטחים פתוחים (נמל התעופה הרצליה וכד)
                                        2. אין לי בעיה שתהנה מהאשליה אבל אל תגנוב לי את הקור...
                                        אגב בטח ראית בתחנת ירושלים מרכז הזייפנית..

א ז'ק 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • א
                                          אפיק ים סוף ✅מאושר @גשם עד בלי די נערך לאחרונה על ידי אפיק ים סוף

אגב בטח ראית בתחנת ירושלים מרכז הזייפנית..

מה שמעניין שהשמ''ט מתיחס אליה בשיא הרצינות, וגם קבע שיא מוחלט (בנובמבר אשתקד) על פיה.
                                          לדעתי, הטמפ' האמיתית במרכז ירושלים היא דוקא כן מה שנמדד בירושלים מרכז, כי בפועל במרכז העיר (בגלל אי חום עירוני או משהו אחר) זו כן הטמפ' שנמדדת/מרגישים. גם אם לפי כללי המדידה זה אולי לא תקין.

• א

וייאמר ל'זכותה' של תחנת ירושלים מרכז, שאחוזי הלחות שם נמוכים בצורה ניכרת (בעיקר בלילות) מהתחנות המערביות של העיר. מה שמטיל קצת ספק על זה שהיא מזייפת. אמנם, ברור שהיא מזייפת טיפה, אך גם לולי היתה מזייפת (כמו פעם) היא אמורה להיות חמה 1.0-1.5 מעלות, ולעיתים יותר, מתחנות המערב.

• פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון
                                            עדיאל כהן - יועץ משכנתאות
                                            צור קשר