מודלים - תמוז תשפ''ו
-
אינני רואה כיצד עם ים בטמפ' של 29.5 מעלות לפחות (עד אז הוא עלול להתחמם בעוד 1.0 בערך) , ניתן יהיה לקבל כאלו ערכים. גם אם האפיק הפרסי יתחזק מאוד, נקבל לילות מעוננים בהרים עם לחות.
כדי להגיע להנ''ל (פחות מ-15 בהרים, סביב 21 לאורך החוף) צריכים אפיק 'חורפי' או 'סתוי', שזה כולל גשם, ועם ים חם זה יכול להיות עשרות רבות של מ''מ אפילו, או גל קור יבש בהיר, בשיא הקיץ. חסר תקדים בהיסטוריה המתועדת. -
עידכון - איסי כבר מתחיל להראות ימים נעימים החל מט' באב, ובמקביל גל חום נוסף לאירופה כמובן. טרם ברור העוצמה שלו, ומחר יגיע לקיצו הגל הנוכחי ויקבלו שבוע נעים בערך, עד הגל הבא.
-
פוסט זה נמחק! -
לראשונה מתחילת הקיץ הטמפ' חצו את ה-30 בתחנות ההר של ירושלים.
יתכן שגם את 31 נחצה היום, מה שלא קרה מאז אוקטובר אשתקד. -
אפיק ים סוף אמר במודלים - תמוז תשפ''ו:
לראשונה מתחילת הקיץ הטמפ' חצו את ה-30 בתחנות ההר של ירושלים.
יתכן שגם את 31 נחצה היום, מה שלא קרה מאז אוקטובר אשתקד.ובגוש דן מזג האוויר די יציב, כאשר הטמפרטורה בימים האחרונים לא עולה מעבר ל- 29 מעלות, ועומס חום בינוני (טמפרטורה מורגשת סביב ה- 29-30 מעלות בשעות השיא). כעת (14:50) עומס החום בבני-ברק נמוך מאשר בירושלים. (ב''ב- טמפרטורה מורגשת 30°. ירושלים- 31.7°).
-
ז'ק האם אתה בטוח שבבני ברק יותר נעים?

-
גשם עד בלי די אני מתייחס לנתוני עומס החום (טמפרטורה מורגשת). עומס החום כרגע (15:15) ירד בירושלים מ- 31.7° ל- 31.1°, אבל עדיין הוא גבוה מעומס החום בב''ב שעומד כרגע על 30° (שזה העומס הגבוה ביותר שנמדד היום בבני-ברק).
-
ז'ק אפשר לדעת לפי איזה תחנה אתה בודק בבני ברק ובירושלים?
כי גם לפי האינדקס חום בירושלים יותר נעים 29.8 בירושלים וסיבות 33-34 בבני ברק נכון ל-14:50
עכשיו לפי האינדקס חום ירושלים עם 30.4 ואזורך עדיין עם 33-34 -
פוסט זה נמחק! -
גשם עד בלי די התחנה המטאורולוגית היחידה באיזור בני- ברק היא של מטאוטק, ועליה אני מסתמך, כי חוץ מתחום מדידת הגשם שיש לה מדידת חסר משום מה, בשאר הנתונים (טמפרטורה, לחות, מהירות רוח, קרינה) היא נחשבת כאמינה. הנתונים שמופיעים ע''י כל מיני גופים אחרים לאיזור ב''ב (כולל השמ''ט) אינם מבוססים על מדידות מאיזור ב''ב, אלא מבוססים על מדידות שנעשו בתחנות אחרות באיזור (ת''א חוף/ הכפר הירוק) תוך כדי השערה איזה חריגה אמורה להיות לאיזור בני- ברק ביחס לאותן תחנות. אז אני מעדיף להסתמך על מדידות של תחנה הממוקמת בבני- ברק, מאשר על נתונים שהם נתונים משוערים ולא מדידות בשטח.
-
הייתי סומך על התחנה הזו, אבל יש לי איתה בעיה קטנה: למה התחנה הזו הכי קרירה בטווח של 40 ק"מ, וגם זה בתחנות שהן ממש בתוך הים (חדרה ואשקלון) או לחלופין תחנות בהר הכרמל או בהרי מירון?
בכל אופן, כלל התחנות במרכז היו מעל 30, למעט התחנה ששוכנת בסוכת מציל, שגם היא הייתה חמה יותר במעלה אחת מאשר תחנת אי חום עירוני בני ברק.

-
גשם עד בלי די האמת שיש צדק בדבריך. שוב- המדידה היא מן הסתם מדידה מדוייקת, ובכל זאת אתה צודק, ומדוע? כי תחנת מטאוטק ממוקמת באיזור פתוח ומאוורר מחוץ לעיר- הרחק הרחק מאיי חום למיניהם. מי שמגיע לאיזור רח' הלח''י בו ממוקמת התחנה מכיר את המצב והתחושה שהמקום יותר מאוורר וקריר מאשר בתוך העיר. אז אה''נ שמן הסתם תחנה בתוך העיר היתה מודדת טמפרטורה גבוהה יותר.
וסתם ככה- מה איכפת לך לפרגן לי קצת להנות מהאשלייה שאצלנו פחות גרוע מירושלים למשך כמהדקות ביום? אל תקנא בנו, כי עומס החום כאן בב''ב ימשיך להישאר עד שעות הלילה היותר מאוחרות כמעט באותה רמה שהוא היה בשעות הצהריים, כי הטמפרטורה בקושי יורדת ובמקביל הלחות עולה, כך שעומס החום נשאר כמעט באותה רמה.
-
ז'ק 1. עדיין נשמע לי מוזר כי אין אף מקום שמדד כזה טמפרטורה קרה בכול האזור כולל שטחים פתוחים (נמל התעופה הרצליה וכד)
2. אין לי בעיה שתהנה מהאשליה אבל אל תגנוב לי את הקור...
אגב בטח ראית בתחנת ירושלים מרכז הזייפנית.. -
אגב בטח ראית בתחנת ירושלים מרכז הזייפנית..
מה שמעניין שהשמ''ט מתיחס אליה בשיא הרצינות, וגם קבע שיא מוחלט (בנובמבר אשתקד) על פיה.
לדעתי, הטמפ' האמיתית במרכז ירושלים היא דוקא כן מה שנמדד בירושלים מרכז, כי בפועל במרכז העיר (בגלל אי חום עירוני או משהו אחר) זו כן הטמפ' שנמדדת/מרגישים. גם אם לפי כללי המדידה זה אולי לא תקין. -
וייאמר ל'זכותה' של תחנת ירושלים מרכז, שאחוזי הלחות שם נמוכים בצורה ניכרת (בעיקר בלילות) מהתחנות המערביות של העיר. מה שמטיל קצת ספק על זה שהיא מזייפת. אמנם, ברור שהיא מזייפת טיפה, אך גם לולי היתה מזייפת (כמו פעם) היא אמורה להיות חמה 1.0-1.5 מעלות, ולעיתים יותר, מתחנות המערב.
-
אפיק ים סוף השמ"ט בעצמם בתחילת החורף כתבו באיזה אותיות קטנות שהתחנה מזייפת בבערך מעלה.
ואם כל הכבוד לאי חום עירוני אנחנו עדיין לא עם סגנון בנייה אירופאי שמעלה את האי חום אלא בישראל אומנם במרכז העיר אבל יש לה הרבה יותר דרכים להתקרר. מה גם שהיא יותר גבוהה ולכן זה אמור למתן קצת את החום. -
גשם עד בלי די אמר במודלים - תמוז תשפ''ו:
אגב בטח ראית בתחנת ירושלים מרכז הזייפנית..
לא, דוקא ראיתי בתחנה המקבילה של מטאוטק בירושלים.

-
עדיין, אפשר לראות הבדל לא קטן בלחות, בעיקר בלילות. כנראה שהמזרח גם משפיעה.
אני חושב שהיא מזייפת באזור 0.6-0.7 מעלות, לא יותר. גם בעבר, בשנות 2020 ולפני, שהיא עדיין לא זייפה היו הבדלים מאוד משמעותים לטובת/רעת ירושלים מרכז. לפעמים יש הבדלים של כמעט 20% לחות.שים לב כעת:
שעה 21:40
ירושלים גבעת רם - 22.9 לחות 70% - נקודת טל 17.5
ירושלים מרכז - 24.9 לחות 58% (שים לב שיש הבדל משמעותי בלחות) - נקדות טל 16.0שים לב שנקודת הטל מאוד הגיונית, נראה שהנתון של ירושלים מרכז הגיוני לפי הלחות, אולי אפשר להוריד חצי מעלה.
-
שימו לב שהים עדיין קר מהרגיל, אנחנו באמצע החודש.
תל אביב - ממוצע יולי 29.3, טמפ' כעת - 28.8
חיפה - ממוצע יולי 29.0, טמפ' כעת - 28.3
אשדוד - ממוצא יולי 29.5, טמפ' כעת 28.3 (!)
https://gosurf.co.il/temperature -
גשם עד בלי די אמר במודלים - תמוז תשפ''ו:
ז'ק 1. עדיין נשמע לי מוזר כי אין אף מקום שמדד כזה טמפרטורה קרה בכול האזור כולל שטחים פתוחים (נמל התעופה הרצליה וכד)
ומצד שני להגיד שהיא מזייפת כלפי מטה? לא כ''כ מסתבר, כי ערכי המינימום שהיא מודדת ביממה הם ערכים יחסית גבוהים, כך שאם היה לה פספוס כלפי מטה היא היתה אמורה למדוד ערכי מינימום נמוכים יותר.