עדכוני שטח יום ג'
-
נראה שרוב הגשם במרכז/דרום מתאדה מהר אחרי הכניסה לחוף. בצפון נכנס יפה
-
ירושלים, נעשה מעונן עם רוח
-
נתי אמר בעדכוני שטח יום ג':
נפילה של כולם חוץ משל קוסמו בעדכון האחרון שלו וגם לא מושלם
סו''ר אצלנו ללא גשם עדין, מטורף!!!!
עדכון אחרון זה חכמה קטנה מאוד
זה לא נפילה כי הקב"ה משנה עיתים ומחליף את הזמנים ויתכן שבשעתו הם ראו את המצב באופן מדויק ואח"כ זה השתנה. -
כמויות להיום

-
אוהב גשם ולא בוץ אמר בעדכוני שטח יום ג':
נתי אמר בעדכוני שטח יום ג':
נפילה של כולם חוץ משל קוסמו בעדכון האחרון שלו וגם לא מושלם
סו''ר אצלנו ללא גשם עדין, מטורף!!!!
עדכון אחרון זה חכמה קטנה מאוד
זה לא נפילה כי הקב"ה משנה עיתים ומחליף את הזמנים ויתכן שבשעתו הם ראו את המצב באופן מדויק ואח"כ זה השתנה.מסכים ובכל זאת גם בזה רק הוא זיהה
ולא הבנתי את המשך דבריך, מה זה קשור לעניין האי זיהוי של המודלים?
-
-
האיש מחולון אמר בעדכוני שטח יום ג':
בסופו של דבר מרשמלו צדק אמר מערכת ב 5 או 6 לחודש
בטח צדק, זה נראה במודלים כבר אז חכמה גדולה
-
הגיע הזמן לעשות סדר. צבע אדום בוהק במכ"ם מעיד על כמות אדירה של גשם שעומד לרדת? לאו דוקא. אם מדובר בפעילות של ירידת גשמים נטו ללא סו"ר, אז כן- צבעי הכתום- אדום- ורוד מעידים בדר"כ על גשמים חזקים/ חזקים מאוד. אבל כשמדובר בפעילות עם הרבה "חשמל", דהיינו שמלווה בסופות רעמים, אז הצבעים הנ"ל יותר מעידים על עננים עם מטען חשמל גבוה ופחות על כמות המשקעים שנקבל בפועל. ולכן יתכן שנראה במכ"ם צבעים מאוד דרמטיים, אבל בפועל מבחינת המשקעים לא נקבל משהו מיוחד.
במבחן התוצאה של כמות המשקעים אני לא רואה שקרה היום משהו מידי דרמטי, כך שא"א לומר שהמודלים פישלו בגדול.תקנו אותי אם אני טועה (ויתכן בהחלט שאני טועה, כך שתקחו את הדברים בעירבון מוגבל).
-
ז'ק אמר בעדכוני שטח יום ג':
הגיע הזמן לעשות סדר. צבע אדום בוהק במכ"ם מעיד על כמות אדירה של גשם שעומד לרדת? לאו דוקא. אם מדובר בפעילות של ירידת גשמים נטו ללא סו"ר, אז כן- צבעי הכתום- אדום- ורוד מעידים בדר"כ על גשמים חזקים/ חזקים מאוד. אבל כשמדובר בפעילות עם הרבה "חשמל", דהיינו שמלווה בסופות רעמים, אז הצבעים הנ"ל יותר מעידים על עננים עם מטען חשמל גבוה ופחות על רמת המשקעים אותם הם נושאים. ולכן יתכן שנראה במכ"ם צבעים מאוד דרמטיים, אבל בפועל מבחינת המשקעים לא נקבל משהו מיוחד.
במבחן התוצאה של כמות המשקעים אני לא רואה שקרה היום משהו מידי דרמטי, כך שא"א לומר שהמודלים פישלו בגדול.תקנו אותי אם אני טועה (ויתכן בהחלט שאני טועה, כך שתקחו את הדברים בעירבון מוגבל).
ביחס לחלק הראשון אתה צודק בהחלט, זה קורה המון למרות שהיום באזורים של הנקודות האדומות דווקא נמדדו כמויות יפות באזור ה 10 מ''מ
לגבי החלק השני אני לא מסכים, רוב מוחלט של המודלים כלל לא הראו גשם באזורים שירד
-
ערב טוב חברים,
נראה שמישהו מלמעלה שוב מוכיח לנו מי בעל הבית, וטוב שכך. הגשם המפתיע בחיפה ובמישור החוף הוא בדיוק מסוג הדברים שהופכים את המעקב אחרי מזג האוויר למרתק כל כך (לטעמי...).אני רוצה להתייחס לדיון המעניין בין ז'ק לנתי ולעשות קצת סדר לגבי הנפילה (?...) של המודלים והקריאה של המכ"ם:
קודם כל, ז'ק , אני מסכים איתך לחלוטין לגבי פענוח המכ"ם, וזו נקודה מקצועית שחשוב לזכור. המכ"ם מודד החזרים (רפלקטיביות). כשמדובר בענני ערימה מפותחים מאוד, במיוחד כאלה שמלווים בפעילות חשמלית או ברד, ההחזר שהמכ"ם קולט הוא עצום בגלל גודל הטיפות וחלקיקי הקרח. התוצאה במסך שלנו היא הופעה של כתמים באדום בו הק וורוד. זה נראה דרמטי, אבל בפועל, פעמים רבות מדובר במכת גשם חזקה אך קצרה שמשאירה במד הגשם מילימטרים בודדים. לכן, לשפוט את המודלים ולצעוק "נפילה" רק בגלל שהמכ"ם נראה אדום - זה לא תמיד הוגן. המודל חוזה כמות משקעים מצטברת, לא צבעי מכ"ם.
מצד שני, בנקודה המהותית נתי צודק לגמרי: ברגע שיורד גשם משמעותי ומדיד (כמו ה-10 מ"מ שהוזכרו בעכו) באזורים שבהם המודלים הגלובליים הראו 0 מוחלט או השאירו הכל בים - זה בהחלט פספוס שלהם. שם באמת מגיע להם "נו נו נו", כי הם לא זיהו את פוטנציאל ההתפתחות באזור הזה.
למה הפספוס הזה קורה?
בגלל אופי הפעילות. גשמים מקומיים, קונבקטיביים (עננות ערימה) וקצרי טווח, הם הבטן הרכה של המודלים הגלובליים כמו גפס ואיסי. הרזולוציה שלהם פשוט לא מספיק עדינה כדי לתפוס התפתחות מקומית כזו במדויק. לעומתם, מודל אזורי ברזולוציה גבוהה כמו קוסמו מצליח לעיתים לזהות את התנאים ברגע האחרון.השורה התחתונה: אירועים כאלה הם תזכורת מצוינת לכך שמודלים נועדו לתת מגמה סינופטית כללית, ולא תחזית ברמת השכונה. במקום לכעוס על המודלים שפספסו, בואו פשוט נשמח על כל טיפה שמפתיעה אותנו לטובה...
המשך יום חורפי ורטוב למי שזכה, וסבלנות למי שעוד ממתין!
-
נתי התכוונתי שלא תמיד כשהם לא צפו זה נקרא 'נפילה'