תחזית חודשית ממרשמלו
-
שבוע טוב.
תחזית לחודש נובמבר
בבקשה.
ראשית,אנו בעיצומו של ארוע שעליו כבר נכתב בחודש שעבר והזכרנו את הפוטנציאל הנפיץ שקיים בו.
למעשה הארוע החל עם הסקטור החם שלו כבר שלשום,ואילו עד סופו השאניות ימדדו כ70ממ לערך,זה המון!
כבר זמן רב שאנו מדברים על נובמבר שצפוי להיות גשום מהממוצע באזורים מסויימים עד פי 2 מהממוצע בו וזה מכובד.נמתין לסופו ונראה היכן טיב התחזית עומד ככ הרבה זמן מראש,זו ההזדמנות לשתף את חבריכם ושאר חובבי מזג אויר לכאן,אין בכל המדיה תחזיות ארוכות טווח ואת רמת דיוקן של אלו מול השאר שכן קיימות נשאיר לכם והכל מתקבל בברכה.
לאחר פתיחה כזו של החודש,המערכת הבאה תפגוש אותנו לאחר 10 לחודש,וצפויה להשפיע עלינו בין 11- 15 לחודש כתוצאה מאפיק ים סוף/שקע רום.זה הזמן לציין שדברנו רבות לעובדה שממערב לנו צפויה לשהות רמה בינונית ואף מעבר לכך וכבר הספקתי להרגיע את מי שהגיב שזה יחסום לנו פעילות והבטחנו כמויות על אף היותה מפחידה מאוד וזה מה שיקרה בפועל.אותה רמה לא תאפשר הגעת מערכות ממערב אך בהחלט אויר קר שיגיע מצפון ואפיק ים סוף שכעת זמנו הם אלו שיתנו כאן חוויה אמיתית גם במערכות הבאות.
אז הזכרנו מערכת נוספת בין 11-15 לחודש.
לאחריה בשליש אחרון של החודש ירד לעברנו אפיק רום קר יחסית ויגרום לפינאלה של החודש הוא יהיה קר יחסית ושלג ראשון בחרמון ממערכת סוף החודש.יש למה לצפות.כמויות נובמבר יהיו גבוהות עד פי 2 מהממוצע ולא רק בתחנות בודדות.שבוע טוב לכולם. -
גשם עד בלי די בקיצור- לעת עתה זה לא זמנם של תושבי מישור החוף שלאחר קיץ מזוויע מבחינת הלחות קיוו לפחות ל''אקשן'' בעונת המעבר, אבל עד עתה מקבלים ''קדחת''. השבת שרר בבני- ברק מזג אוויר מעונן חלקית עד בהיר עם רוחות קלילות, בלי גשם ובלי רוחות חזקות שהיו בתחזיות של יום שישי. גם כעת רגוע לגמרי, ולפי המכ''ם לא נראה שמשהו הולך לקרות בשעות הקרובות. (מרחם על שימי שבוודאי ממתין בקוצר רוח לחנוך את המודד החדש, אך לצערינו מזג האוויר מסרב לשתף פעולה).
-
גשם עד בלי די אמר בתחזית חודשית ממרשמלו:
למעשה הארוע החל עם הסקטור החם שלו כבר שלשום,ואילו עד סופו השאניות ימדדו כ70ממ לערך,זה המון!
כבר זמן רב שאנו מדברים על נובמבר שצפוי להיות גשום מהממוצע באזורים מסויימים עד פי 2 מהממוצע בו וזה מכובדאני נהנה ממרשמלו שתופס את החבל משתי קצותיו..
משתמש במערכת הזו גם לחודש אוקטובר וגם לחודש נובמבר.. ס״ה חמוד... -
פוסט זה נמחק! -
ז'ק 2 החודש רק התחיל החוף יקבל מערכת אמיתית בהמשך מסודרת זה לא החודש? לא נכון למה אתה חורץ פסימי סבלנות
-
לדעתי האישית יש הרבה סיבות לאופטימיות, והסיבה העיקרית היא משום שאפילו שעונות השנה נקבעות לפי מהלך השמש, [הלועזי] עם זאת כיהודי מאמין אני נותן הרבה לתפילות על הגשם ועדיין לא מתפללים על הגשמים, והנה מיד אחרי שהתחילו להזכיר גבורות גשמים קיבלנו מנה מקדימה וגם לפי הלועזי אנחנו רק בתחילת נובמבר ולכן עדיין מוקדם להתחיל להספיד את החורף לא במישור החוף ולא בהרים בתקוה להבנה [לא התכונתי למסור שיעור בהשקפה ...]
-
קריר מסכים ומצטרף לכל מילה שלך. לפניך קישור לדברים שכתבתי כאן בפורום מלפני כארבעה חודשים.
-
efrat32 אמר בתחזית חודשית ממרשמלו:
ז'ק 2 החודש רק התחיל החוף יקבל מערכת אמיתית בהמשך מסודרת זה לא החודש? לא נכון למה אתה חורץ פסימי סבלנות
אני חוזר שוב ושוב. אני לא מתיימר לתת תחזיות, ובודאי לא תחזיות לטווח ארוך, וק''ו לא תחזיות על איך יסתיים החורף. אני בסה''כ מביא את העובדות כפי שהם כרגע עם התייחסות גם לתחזיות לטווח הקרוב שהם בדר''כ יותר אמינות. אז מה בסה''כ כתבתי? ש''לעת עתה'' זה לא זמנם של תושבי מישור החוף. מה לא נכון בזה? מה הפסימי בזה? אלו הן העובדות לצערינו. 0 מ''מ גשם נכון ל-2 בנובמבר. ''ולפי המכ''ם לא נראה שמשהו הולך לקרות בשעות הקרובות'', מה בדיוק פסימי בזה? וכי מישהו כתב שלא הולך לרדת גשם בשבועות הקרובים? לא- בשעות הקרובות, עובדות פשוטות שכל אחד יכול להיווכח בהם. אז אנא, שוב ושוב, אל תייחסו לי דברים שלא כתבתי!
-
לא יאמן לא זכור לי מאז שנולדתי שלא היה גשם בבאר שבע עד עכשיו בחיים לא טיפת גשם לא היה עד עכשיו
-
noam1976 תושב באר שבע? נעים להכיר ולדעת שיש לנו חברים גם בבירת הנגב. אז מבחינתי מהיום ר''ת של ב''ש כאן בפורום זה לא רק בית שמש אלא יתכן גם באר שבע.
-
נקווה שזה תחליתו של שוב שנה לא טובה פה
-
ז'ק רק שבית שמש זה בי”ש..
-
גם לפי היהדות זמן הגשם תלוי בשנת חמה שהרי מעברים את השנה כדי שפסח ייצא באביב.
גם מה שכתבת לגבי התפילות צריך להדגיש דבר אחד ברור - לא נקבל מ"מ אחד מעבר למה שנגזר בחג הסוכות כמבואר בגמ' במסכת ראש השנה דף יז' עמוד ב' עיי"ש, כמו כן מבואר שם שע"י מעשים טובים יירד הגשם על הארץ שצריכה להם ולא כמויות הזויות באזורים אורבניים.
תפילות לאחר גזר הדין מועילות לאחד מהשניים או ע"י צעקה לשנות את גזר הדין או בציבור או להמשיך לאדם את השפע שכבר נגזר עליו. -
איש רכסים כבר הארכנו בזה לפני חמישה שבועות בפוסט ארוך ומפורט. (קישור מצורף למטה). אבל דבר אחד ברור, שאף שבר''ה או סוכות נגזר כמה גשם ירד בסה''כ, בכ''ז זה עדיין תלוי הרבה בתפילות שלנו, כי אם ''האדם אין לעבוד את האדמה'', דהיינו שאינו מכיר בטובתם של גשמים ואינו מבקש עליהם, אז חלילה לא נזכה לקבל את מה שנגזר, וכפי שכתבת זה עלול לרדת מעל הים ובמדבריות וכדו', ומאידך התפילה יכולה להביא שסך הגשם שאמור לרדת יתרכז במקומות שבהם צריכים לו, ועל זה תפילתנו- שהמטר ירד לברכה על פני האדמה, דהיינו במקום ובזמן שבאמת צריכים לו.
-
אמת.
אין במה שכתבתי שום דבר אחר - רק רציתי להדגיש שהעניין סגור ברמת המאקרו.