🎭👹🤓 לחברי הפורום- פורים-פורום שמח !! 👹🎭🤓
-
פורים שמח
והרבה השפעות בגשמיות ורוחניות. -
הגיוני אמר ב
לחברי הפורום- פורים-פורום שמח !!
:
פורים שמח
והרבה השפעות בגשמיות ורוחניות.אמן, וכן למר.
-
דין תורה תקדימי בירושלים, חבר פורום אקלימוס תבע את מעדכני ומנתחי המודלים
בפני בית הדין הוגשה תביעה ע''י חבר פורום אקלימוס כנגד מעדכני ומנתחי המודלים בפורום.
עיקרי כתב התביעה: בחודש שבט תשפ''ה יצרו מעדכני ומנתחי המודלים השלייה כאילו הולך לרדת שלג בירושלים, וכל זאת כשבועיים לפני תאריך היעד לירידת השלג, וזאת על סמך המודלים בטווח ההזוי.
התובע שהינו אדם מכובד ומוכר בקרב משפחתו וקהילתו, והיה ידוע כאדם נאמן עד לאירוע הנ''ל, הסתמך על המעדכנים והמנתחים, ובגלל רצונו לשמח את סביבתו, החל להפיץ את הבשורה בקרב משפחתו וקהילתו, דבר שהתקבל בהתרגשות ובשמחה ע''י השומעים.
בסופו של דבר כידוע לא היה כלום, ומאז התובע אינו יכול להראות את פניו בקרב משפחתו וקהילתו מחמת הבושה.
בגין זאת דורש התובע את המעדכנים והמנתחים לפצות אותו בחמישה דברים: נזק, שבת, ריפוי, בושת, צער- ככל דין מזיק.
-
נזק- התובע טוען לירידת ערכו בעיני משפחתו וקהילתו כתוצאה מהפדיחה, עד כדי פגיעה בשמה הטוב של משפחתו, דבר המשפיע על איכות השידוכים של צאצאיו, ובכך שנדרש לשלם יותר על שידוכי צאצאיו כנהוג בשידוכים עם רקע בעייתי.
-
שבת- התובע טוען שבגין התחזיות הוא ישב יומיים מול החלון לראות אולי הוא יזכה לראות פתית של שלג, ובגלל זה היה בטל ממלאכתו בכל אותו זמן.
-
ריפוי- לאחר מפח הנפש הקשה התובע היה חולה במשך שבועיים, ואף נזקק לביקור אצל פסיכולוג לצורך טיפול נפשי.
-
בושת- התובע שכאמור היה מוכר כאדם נכבד בקרב משפחתו וקהילתו אינו יכול להראות את פניו בציבור מרוב בושה.
-
צער- התובע סבל וסובל צער קשה מאוד עקב התחזית הכוזבת.
לאור כל הנ''ל הגיש התובע דרישת תשלומים ופיצוי כפי שישומו בית הדין בכל אחד ואחד מהסעיפים הנ''ל. הנ''ל טוען לרשלנות פושעת מצד המעדכנים והמנתחים, כך שעליהם לשאת בתוצאות מעשיהם הבלתי אחראיים.
פסק הדין
מבלי להפחית בחומרת האשמה שיש במעשי המעדכנים והמנתחים שיש בה ללא ספק משום רשלנות פושעת, בית הדין החליט לפטור אותם מתשלום בכל אחד מסניפי התביעה. הנימוק: אל לו לתובע לבוא בטענה אלא רק לעצמו, כי מי שוטה להסתמך על מעדכנים ומנתחים של מודלים בכלל ועל מודלים לטווח ההזוי בפרט. התובע בכך שהסתמך על המעדכנים והמנתחים הרי הוא בכלל ''המזיק את עצמו'', ואל לו לבוא בטענות אלא לעצמו.
ובפסק הדין הזה פותח ביה''ד מקום להגשת תביעה כנגד התובע ע''י משפחתו וקהילתו בגין גרימת נזק למשפחה והקהילה בכך שברשלנותו ובפזיזותו בהסתמכותו על המעדכנים והמנתחים הוא יצר בקרב משפחתו וקהילתו השלייה על סמך דברים שכידוע הקרובים שלא לבוא לעולם, ובכך גרם להם נזק ושבת וצער וצורך בריפוי.
-
-
ז'ק חחח גדול!
אהבתי במיוחד את הקטע של הפסיכולוג... מה שלא רחוק מלהיות נכון להרבה מאיתנו כאן אחרי תעתועי המודלים...
פורים שמח לכולם! -
700 ליטר קולה חבר פורום? לא- משלוח מנות
תגידו, היה השנה מבצע על קוקה קולה ? משלוח אחרי משלוח מגיעים עם בקבוק קוקה קולה. בקצב הזה נראה לי שבסופו של יום אני אגיע ל- 700 ליטר קולה.
-
ז'ק זה באדיבות הכינרת...
וחוץ מזה כולם רוצים באמת לבדוק אם 700 ליטר קטן עליך או לא... -
ז'ק זה לא אני...
אני ירושלמי -
700 ליטר קולה אמר ב
:
ז'ק זה לא אני...
אני ירושלמינו אולי אתה חזונישניק...
לפי החזו״א נותנים משלוח מנות היום גם בירושלים -
ז'ק
-
חידה
ז'ק= יצר הרע. היתכן ?
העונה נכונה יזכה בל''נ בלייקים
במשך חצי שנה על כל פוסט שיפרסם גם אם הוא יהיה מעצבן במיוחד ואפילו אם הוא יעסוק במודלים ההזויים, וכן בתמונה בהפקת ידידתנו מרת ''בינה המלכה'' המכונה גם AI.
והמלצה- אל תנסו להשתמש בשירותיה של ה''בינה'' כי במקרה הזה זה כנראה לא יעבוד.
-
ז'ק זהו מלך זקן וכסיל שעליו דיברו חז"ל
-
נתנאל דוד אמר ב
:
וואי ! כזה מהר לא ציפיתי. לפחות את הלייקים יקבל מישהו שבדר''כ מקבל את הלייקים בין כך כי אני מתחבר למה שהוא כותב. לגבי הבינה צריך לראות מה אנחנו עושים עבורך.
ולמי שלא הבין את הפתרון של רבי נתנאל, היצר הרע מכונה בדברי חז''ל כ''מלך זקן וכסיל''. ומה זה קשור לז'ק ? הרי התשובה לפניכם.
-
ז'ק האמת שלקח לי מס' שניות גם בגלל שז'ק זה מזכיר זקן
אח"כ כבר חיברתי הלאה...אבל אני לא מחפש קרדיט ע"כ מה שנקרא "בלעדי ,הכל מלמעלה"
בכל מקרה תודה על הפרגונים שלך ,מה שכן הייתי שמח זה להרחיב את הפורום
כמו שאתה כבר עושה לעוד ועוד נושאים מעניינים ומרתקים שיכולים להנות את כולנו
כל אחד כפי טבעו ועניינו וב"ה לא חסר על לדבר...
דוגמא :אם כבר עסקינן כאן במטאורולוגיה [חובבנית]שזה כמובן כולל את הטופוגרפיה[גבהים על פני הים וכדו']
אפשר גם לדבר על נושא שמאוד קשור לזה בעניין גבולות הארץ ,נחלות שבטי ישראל,
מקומות ואתרים מעניינים ומגוונים בארץ ובעולם בפרט מקומות בעלי משמעות ערכית -היסטורית וכהנה רבות...
אני סומך עליך שתבין נכון את כוונותי!אין עליך ז'ק "אפריילך פורים"שיהיה גוט שאבעס !!!
-
נתנאל דוד במקרה שבחצי השנה הקרובה תראה שלא בכוונה שכחתי לתת לך לייק, אז תדאג להזכיר לי, ואז תרוויח בכיפליים- גם לייק על הפוסט הקודם וגם לייק על התזכורת.
-
נתנאל דוד אמר ב
:
אפשר גם לדבר על נושא שמאוד קשור לזה בעניין גבולות הארץ ,נחלות שבטי ישראל,
מקומות ואתרים מעניינים ומגוונים בארץ ובעולם בפרט מקומות בעלי משמעות ערכית -היסטורית וכהנה רבות...
אני סומך עליך שתבין נכון את כוונותי!אין עליך ז'ק "אפריילך פורים"שיהיה גוט שאבעס !!!
על זה רימז הכתוב: נע ונד תהיה בארץ'', נד ר''ת נתנאל דוד, שתהיה נע בארץ ע''י נתנאל דוד. זה יכול להיות פרוייקט מעניין לקראת ימי הקיץ המשמימים שמתקרבים (אא''כ החורף יחליט לעשות השלמות במהלך הקיץ). צריך באמת לראות איך מחזיקים את הפורום בחיים גם במהלך הקיץ, והרעיון שלך הוא דוקא רעיון לא רע, עיסוק בגאוגרפיה וטבע.
-
ז'ק אמר ב
:
נתנאל דוד אמר ב
:
הבהרה: התואר ''כסיל'' בכל הנוגע להבנה במודלים שייך רק ביחס אלי. ביחס לאחרים הרי זה בהחלט טייטל המעיד על ידענות והבנה, כך שאני מקווה שחלילה איש לא יפגע.
-
נתנאל דוד אמר ב
:
הבטחתי תמונה של ה''בינה'' ? אז זה מה שהיא נתנה
ובשבילך הפקתי טייטל חדש