חידון הקיץ הגדול- חידה מס' 31
-
איזה מושג מסתתר מאחורי התמונה הבאה?
להזכיר- אין לענות בשום אופן את התשובה במסגרת הפוסט אלא רק באמצעות הקישורים המצורפים בתחתית התמונה!
תשובות יתקבלו עד יום ראשון כ"ד בתמוז בשעה 12 בלילה.
מכיון שאין דרך לדעת את זהות השולח של התשובה, לא לשכוח לצרף לתשובה את שם המשתמש בפורום !
-
ז'ק
-
ז'ק
-
גשם עד בלי די ביתר ירושמיים - ים חם הוא לא בדיוק מושג מטאורולוגי.
-
צדקתי?
-
סורוצקין אמר בחידון הקיץ הגדול- חידה מס' 31:
צדקתי?
''זרם ים חם'' ? רעיון נחמד, אבל לא כ''כ מושג מטאורולוגי. ''בריזה ימית, בריזה יבשתית''? ככל הידוע לי בריזה ימית נוצרת כתוצאה מים קר (יחסית לטמפרטורת היבשה) שמקרר את האויר שמעליו וגורם לו להיות יותר ''כבד'', ואז כאשר ביבשה האויר מתחמם ונהיה קל עולה כלפי מעלה נוצרת בקטנה בסופו של תהליך כמין תופעה של ''רמה'' מעל הים ו''שקע'' מעל היבשה, מה שגורם לבריזה מכיוון הים ליבשה.
בתמונה שלפנינו הים חם. אז בריזה ימית לא תצא ממנו אלא הרבה זיעה. "בריזה יבשתית''? התופעה אופיינית ללילה, ובתמונות אנחנו ביום. אז תחפשו משהו אחר פשוט הרבה יותר. (שימו לב למצב הים, חוץ מהחום).
-
ז'ק יש הבדל בין 31 ל32?
-
סורוצקין העיקרון זהה, אך יש כמובן הבדל. (שוב- התשובה מאוד פשוטה, אל תחפשו משהו מורכב).
-
רק בשביל הפרוטוקול עכשיו אני צודק?
-
מצטרף
-
גשם עד בלי די אמר בחידון הקיץ הגדול- חידה מס' 31:
רק בשביל הפרוטוקול עכשיו אני צודק?
כתבת שלוש מילים, על המילה ''ימי'' אפשר לוותר, כי הים פה הוא רק בשביל המילה הראשונה בתמונה, וד''ל.
-
סורוצקין אמר בחידון הקיץ הגדול- חידה מס' 31:
מצטרף
אתה מכיר את התחזית לחופי הים? היא כוללת כמה מרכיבים, שהם מצב הים (נוח, גלי, גבה גלים, רוגש, סוער) וטמפרטורת מי הים. אז הים מופיע כאן (וגם בחידה 32) כשהוא במצב מסוים שבא להורות על מילה שהיא המילה הראשונה במושג המבוקש, ואז מילה נוספת שמצטרפת ושכתובה בפירוש, וביחד- נוצר המושג הכולל שתי מילים.
-
ז'ק תגלה וזיהו
-
ז'ק אז לשלוח מחדש או שזה בסדר גם ככה?
-
גשם עד בלי די זה בסדר.