דיווחי מזג אויר ליל ויום ג'
-
פינקי אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
דרך אגב אוהב שלג לא ישבע התחנה בכפר האורנים התאפסה
כנראה שהיא הייתה תקולה זה לא היה נראה הגיוני מלכתחילה
אבל בסדר גם 40 מ"מ פלוס זה יפה ובפרט למערכת אי”ס כ"כ קצרהאכן, שמתי לב לאיפוס מיד לאחר שכתבתי, אבל האיפוס הוא וודאי טעות, כי כעת הוא כותב שבמהלך כל המערכת ירד רק 2.7 מ"מ...., כך שהוא מחק את כל הירידה שהייתה בלילה,
כל זמן שאין עדכון ממישהו שמדד במודיעין עילית (ואני אתייג שוב את Yael ואת אפל ) אני עדיין סובר שהיה לנו בסביבות 60, ובפרט שזה מה שמופיע על טלמון וחרשה הסמוכים לנו.
-
אגב, העיר אריאל הגיעה למעל 113 מ"מ,
ולמען האקשן ניתן להוסיף שהחזאי מרשמלו צדק שהמערכת השניה תהיה אלימה יותר.... (למרות שהספיק לחזור בו מזה...) אך לא הייתה נרחבת יותר...
עריכה: אני מוסיף כאן את הקטע שכתב בשבוע שעבר ובו חזר בו ממה שכתב בתחילת החודש, וכתב למעשה בדיוק הפוך ממה שהיה היום..... (בלי ח"ו זלזול כלפי שמיא, אבל זה נראה שלמעלה נהנים להתעלל בו, וסליחה על הניסוח, אשמח לניסוח עדין יותר):
"כאשר הארוע השני גם אם יהיה נירחב,לא יהיה עשיר מאוד במשקעים אך בהחלט סיכוי טוב לארוע שיספק ללא מעט מקומות בין 5 ל15ממ (מוקדם לקבוע ויכול להשתנות)!! וזה יפה! במידה והארוע יספק את הכמות הזו,הרי שבחלק לא קטן מהתחנות נגיע לסביבות הממוצע של נובמבר ואף בחלק יעברו אותו( וכמובן שבחלק עדיין לא יגיעו אליו). -
אוהב שלג לא ישבע אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
אוהב שלג לא ישבע אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
לאחר כשעתיים של חזיון אור-קולי מרהיב, הגשם הגיע למודיעין עילית,
אגב, שיאנית המשקעים בינתיים זה איזור חיפה, שם נמדדו בתוך פחות משעה כ-25 מ"מ של גשם.ויהי בהיות הבוקר.... ויהי קולות וברקים...
לאחר לילה סוער במודיעין עילית עם ברקים ורעמים וגשמים עזים, התעוררתי הבוקר (לאחר 3 התעוררויות ליליות ...) להפסקת חשמל כללית (לפחות באיזור שלי, אין לי מושג מה קורה בשאר השכונות),
אבל כעת לדובדבן שבקצפת,
היות שאין לי (בינתיים) מד-גשם אישי, בדקתי באתר מכ"ם גשם כמה ירד באיזור שלנו, וקבלתי הפתעה: איזור מודיעין עילית קיבל מעל 60 מ"מ גשם נכון לעכשיו, והיא האיזור שקיבל את כמות הגשם הכי גבוהה בארץ (מאחור נמצאת איזור חיפה עם כ-50 מ"מ),אשמח אם תושבי מודיעין עילית שיש להם מד-גשם יאשרו או יחלקו על הנתונים האלה, Yael אפל אם אני לא טועה.
שלום לכולם, אכן, כבר כתבו לפני מה עברנו במודיעין עילית, הפסקת חשמל כללית בעיר או לפחות ברוב השכונות, גשם מטורף ובלתי נלאה, ברקים ורעמים מרעידי קירות... טירוף מה שהיה כאן, כביש 446 נחסם לתנועה בשל הצפה של נחל מודיעין... כאוס מטורף. לגבי כמויות: בשעה 02:45 המד הראה 0.6 מ"מ צנועים. עד 06:45 כבר היו 54 מ"מ!! מאז הגשם המשיך בעוצמות משתנות, לאחר הספקה ארוכה כעת התחיל טפטוף...
-
700 ליטר קולה אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
בירושלים כל טיפה שירדה היום העלתה אותנו מעל הממוצע העונתי שעומד על 42, וכעת יש 57 [ירד 15, לפי ירושמים]
בתחנות השמ''ט ירדו היום רק 2-4 מ''מ בירושלים, ואנחנו עומדים על 95% מהממוצע עד כה
-
מודיעין עילית שוב גשם
-
ירושלים הפעם הופלתה לרעה
וזה מעצבן כי דווקא הפעם באזורי פנים הארץ וההרים היה הרבה. אך משום מה ירושלים נפלה בין הכסאות.
תתעודדו תושבי גוש דן יש לכם אחים לצרה....
ושאלו יהיו הצרות שלנו.
לצלוח את הממוצע העונתי ואף לעקוף אותו.) -
בשנה שעברה מודיעין עילית בקושי ראתה גשם... לא הגענו אפילו ל- 40% מהממוצע העונתי... הפעם ברוך השם קיבלנו כמות יפה מאוד של גשם (כמעט 60 מ"מ), כמו גם באירוע הקודם (סביבות 30 מ"מ במהלך שישי/שבת/מוצ"ש). בגשם של חול המועד סוכות אגב מדדתי כאן 15.9 מ"מ
-
הסרטות מרנינות לב של זרימות בנחלים שונים
https://www.kore.co.il/viewArticle/198645 -
קרית גת מקבלת שוב גשם!

-
גם לטבריה ולסובב הכינרת חזר הגשם,
נתפלל שיספיק לפחות בשביל לעצור את הירידה עד המערכת הבאה... -
הסרטות של חילוצים
https://www.kore.co.il/viewArticle/198644 -
Yael אצלי נמדד 68 עד 10 בבוקר
תחנה נוספת 65
תחנה נוספת 72 -
קריר שעות הצהריים! עם הרבה התפתחויות יבשתיות
הנה תמונה מהמכ"ם
:
-
אפל אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
תחנה נוספת 65
תחנה נוספת 72אני גם בתחושה שהתחנה שלי "קמצנית", תמיד לתחושתי היא מודדת קצת פחות מידי. אני רוצה לרכוש מד ידני ולבצע השוואה, ולאחר מכן לכייל את התחנה שלי בהתאם
-
אפל אמר בדיווחי מזג אויר ליל ויום ג':
תחנה נוספת 65
תחנה נוספת 72עיר?
-
שימי מודיעין עילית
-
גשם כבד עם ברד במערב ירושלים כעת !
מבול ! -
נרגע מעט
-