שלג תשפ"ו להיות או לחדול
-
חברים אל תחפשו בפוסט הזה ניסוח מדויק, לא את זה בקשתי להעביר כאן.
כאן ביקשתי רק להעביר מחשבה קטנה מתחושות הלב אולי תזדהו איתה גם אתם.
עומדים אנו בפתחה של תקופה המסתמנת כאינטנסיבית ופעילה במיוחד, קיימת מידת מה של סבירות שהיא תהיה החלק הפעיל ביותר של העונה כולה. ומכאן למשפט החשוב.
"אם לא נצליח לתרגם את השבועיים הקרובים לאירוע שלג בהרים, ייתכן מאוד שההזדמנות שוב לא תחזור." זה לא אומר שלא יהיה זה רק מצביע על התפחתה בסיכויים.
חשוב לציין: עצם העובדה שהפעילות מגיעה בשלב יחסית מוקדם בעונה, זהו פתח גדול לסיכוי לתקופה פעילה נוספת שתגיע. אך הסיכויים גם אם קיימים פוחתים הם לאחר אירוע שכזה.
כמובן שהמילה האחרונה של החורף בוודאי לא תאמר בשבועיים הקרובים, אך ייתכן בהחלט שתקופה בסדר גודל שכזה לא תחזור שוב על עצמה.
זהו.
עד כאן התחושות.
ומכאן לכל אלו שלא רוצים לחרף ולגדף אך כן לשאול מה עם חציו הראשון לעומת חציו השני, אם החשיבה תהיה רציונלית ולא לעומתית תוכלו להבין שהחורף הפעיל שהחל בתחילת החודש בהחלט עוד לא נגמר, מה שלא עומד בסתירה להנחה שתקופה פעילה ארוכה שכזו ייתכן שלא תחזור. -
ביתר ירושמיים אתה כזה אופטימי שלא יהיה עוד מערכת כזאת?
אני בטוח שיהיה עוד כפה פעמים כזה מערכת ואני מקווה שיהיה גם שלג בנוסף לכך -
מרביעי הבא המערכת מאחורינו
סופ"ש הבא אני רואה 17-18 מעלות בירושלים
זה לא שלג ... -
אני בא להגיד שמה שהוא אמר לחדול בכותרת זה בכלל לא נכון יש עוד חודשיים לחורף
-
ביתר ירושמיים אני מהמעריצים שלך ושל החזאי מגוש עציון

כבר בסוף החורף הקודם או באמצע הקיץ העלית כאן פוסט לגבי החורף הנוכחי,
דיברת ע"כ שיש לך כמה סיבות למה החורף הנוכחי יהיה בהחלט משמעותי.בינתיים זה עובד.
מחכה להבטחות מפורשות על שלג.
-
הפוסט הזה הוא כמו כדור הרגעה בשבילי, ובמה דברים אמורים? השבוע נעצרו שבעה אזרחים שחצו את הגבול לסוריה. בתמונה שהתפרסמה מהאירוע הזכיר לי אחד העצורים את ידידנו ביתר ירושמיים (הוא מצולם בתמונת פרופיל שמאוד מזכירה את הפרופיל של ידידנו ביתר ירושמיים ). כעת שאני רואה את הפוסט הזה של ביתר ירושמיים אני יכול להירגע. אבל אם בכל זאת ביתר ירושמיים היה אחד משבעת החוצים לסוריה (ולכאורה מהיכרות איתו זה לא משולל הגיון), אז אנחנו מצפים לתמונות.
-
אפיק ים סוף אתה קובע עפ עדכון בודד של גפס מה יהיה עוד למעלה משבוע??
-
ביתר ירושמיים אני מבין שאתה חושב שאנחנו בשנת בצורת?
אגב התקופה הפעילה הזו זה במילים פשוטות קוראים לה חורף -
מה גם, שהחודש בעל שיעור השלגים בישראל הגבוה ביותר הינו פברואר ,ואנו בקושי בפתחו של ינואר, אמנם קצת עפנו בלרדוף לשלג בעיתוי מוקדם
יתירה מזאת ארועי שלג בעבר לא בהכרח נוצרו במערכות באפיקיות ארוכה בעלת משקעים ו850חם אלא בארועים הפוכים...
פסימיות שלא במקום לפחות כשם שהאופטימיות {בחלק מהשרשורים}לא במקום....