תחזית לשבוע פרשת יתרו
-
ז'ק אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
מדברים על כך שהשבת לרגל ראש השנה לחסידות הם נוסעים ל--אילת!!
שומו שמיים מי יכין לנו חלות?
-
איש השלגים זה לא הם,
סוף סוף הצלחת לשכנע אותי שבאמת לא הבנת במי ובמה מדובר.... -
איש השלגים אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
ז'ק אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
מדברים על כך שהשבת לרגל ראש השנה לחסידות הם נוסעים ל--אילת!!
שומו שמיים מי יכין לנו חלות?
המאפייה עוברת לאילת, שומו שמים, מי יכין לנו חלות בבני-ברק?
-
אוהב שלג לא ישבע אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
איש השלגים מעניין,
שיהיה לך בהצלחה,
רק שתדע, שביזת הים לא תישאר לך... לאחר האינפלציה הגדולה בליל שבת בחצי הלילה...אולי אמצא איזה קליפת תפוח לפליטה.
יותר בכיוון של זנב
-
פוסט זה נמחק! -
ז'ק גם אתה טועה ??
אתה לא יודע שיש 2 ויז'ניץ בבני ברק,
יש שיכון ויש מרכז. -
איש השלגים זה לא הם,
סוף סוף הצלחת לשכנע אותי שבאמת לא הבנת במי ובמה מדובר....לא אני אמרתי, ז'ק אמר.
-
אוהב שלג לא ישבע את הדיבורים הנ''ל שמעתי בפתחו של דפוס גרפיק ברחוב בן דוד בבני- ברק (למי שמכיר).
-
ז'ק לא מכיר את בני ברק,
זה באיזור שלמה המלך ?
או יותר למעלה בשיכון ? -
אוהב שלג לא ישבע שיח חרשים
בוא תגיד את השם המפורש ונגמור סיפור.... -
אוהב שלג לא ישבע שיח חרשים
בוא תגיד את השם המפורש ונגמור סיפור....

-
מתוך ספר: "סינדרום סענדער" עמ' רמז:
מלחמת עמלק היה לאחר ניסי קריעת ים סוף, ומוזכרת בפרשה אחת.
ואיתא במלחמת עמלק: ויזנב בך כל הנחשלים אחריך.
ואיתא דעמלק יושב בארץ הנגב מחוילה בואך שור עד ארץ מצרים. שהוא בחי' אילת.
ואיתא ראשית גוים עמלק ואחריתו עדי אובד, כי עמלק מתדבק דווקא בעניין ראשית, ראש השנה
אבל באמת בחינתו הוא בחינת אחרית וזנב, עדי אובד.
והוא סוד עניין נעוץ סופו בתחילתו ותחילתו בסופו
וזהו הרמז בעיר אילת.
שהאות הראשונה של תיבת אילת, הוא א' בחי' ראשית, אבל האחרונה הוא אות ת' בחי' זנב.
ואילת בגי' אמת, שהאמת נתגלית ומבצבצת שם דייקא. -
ז'ק לא מכיר את בני ברק,
זה באיזור שלמה המלך ?
או יותר למעלה בשיכון ?ביני וביני.

-
סענדער אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
ואיתא ראשית גוים עמלק ואחריתו עדי אובד, כי עמלק מתדבק דווקא בעניין ראשית, ראש השנה
וזהו הרמז בעיר אילת.
ואילת בגי' אמת, שהאמת נתגלית ומבצבצת שם דייקא.אדיר.
-
באמת לא התכוונתי לעשות בלגן סביב הנושא, אבל לאחר כל הרמזים עדיף לכתוב במפורש ולסגור נושא זה מאשר להשאיר את זה פתוח....
אשתדל לכתוב נתונים יבשים בלי להיכנס לפרשנויות ובלי להעביר את ההרגשה האישית שלי בנושא זה,
האדמו"ר הקודם מויז'ניץ בעל הישועות משה היו לו 2 בנים, הבכור מהר"י המכונה היום מרן האדמו"ר מויז'ניץ,
והצעיר מהרמ"מ המכונה היום כ"ק אדמו"ר הקוה"ט מויז'ניץ שליט"א (ובכינויים אחרים, מרכז, הייליגע, שוואנצאנעס וכו'),
מסיבותיו האישיות והבלתי גלויות, הרחיק הישועות משה את בנו בכורו מהחסידות למשך 22 שנה עד יב שבט תשסא, במשך שנים אלו היה הבן הצעיר הרב של כל חסידי וויזניץ והסמכות העליונה מתחת לאביו,
בתאריך יב שבט תשסא החזיר הישועות משה את בנו בכורו לחסידות, ובהדרגה עברו רוב החסידים להיות נאמנים לו, ובהדרגה התחיל הפילוג דה-פקטו עוד בחייו של הישועות משה,
האדמו"ר הצעיר הגדיר את יום יב שבט כראש השמה לחסידות, בכך שבתאריך זה הזדקקו חסידיו מן השאר וכו וכו (קשה לי מאוד להסביר את זה, אבל זה בסגנון הפוך על הפוך בעברית מדוברת), ובמהלך השנים יום זה הפך ליותר ויותר "ראש השנה" עד שהתחילו לאכול חלות ועוד, (אגב, יש גם המון שטויות שמקורם מאלו ששונאים את שיטתו, ואני אישית אינני יודע מה בדיוק אמת ומה לא),
השנה לכבוד מלאות 25 שנים ליום זה, החליטו לנסוע לאילת החל מיום חמישי בשעות הצהריים עד לאחר השבת כשבת התאחדות והתקשרות ובסגנון "הקהל",
עוד הוחלט שלרגל שבת שירה יילכו בליל שבת עד לשפת ים סוף כדי לומר את השירה בחצות הלילה.עד כאן עובדות,
פרשנויות והלאה אצל הולכי רכיל, ואשמח שבזה יסתיים השיח בנושא זה.בתודה מראש
-
סענדער אמר בתחזית לשבוע פרשת יתרו:
וזהו הרמז בעיר אילת.
ואילת בגי' אמת, שהאמת נתגלית ומבצבצת שם דייקא.אני יכול לפרוש, יש כאן מחליף ראוי משכמו ומעלה !!
-
איש השלגים לפי התגובה הזאת אינך בטלן כ"כ,
מי שמבין מה סענדער כתב, אינו יכול לעשות את עצמו תמים ולא להבין כלום על מה הנושא מקודם....סליחה, אבל שוב אני חושד...
-
באמת לא התכוונתי לעשות בלגן סביב הנושא, אבל לאחר כל הרמזים עדיף לכתוב במפורש ולסגור נושא זה מאשר להשאיר את זה פתוח....
אשתדל לכתוב נתונים יבשים בלי להיכנס לפרשנויות ובלי להעביר את ההרגשה האישית שלי בנושא זה,
האדמו"ר הקודם מויז'ניץ בעל הישועות משה היו לו 2 בנים, הבכור מהר"י המכונה היום מרן האדמו"ר מויז'ניץ,
והצעיר מהרמ"מ המכונה היום כ"ק אדמו"ר הקוה"ט מויז'ניץ שליט"א (ובכינויים אחרים, מרכז, הייליגע, שוואנצאנעס וכו'),
מסיבותיו האישיות והבלתי גלויות, הרחיק הישועות משה את בנו בכורו מהחסידות למשך 22 שנה עד יב שבט תשסא, במשך שנים אלו היה הבן הצעיר הרב של כל חסידי וויזניץ והסמכות העליונה מתחת לאביו,
בתאריך יב שבט תשסא החזיר הישועות משה את בנו בכורו לחסידות, ובהדרגה עברו רוב החסידים להיות נאמנים לו, ובהדרגה התחיל הפילוג דה-פקטו עוד בחייו של הישועות משה,
האדמו"ר הצעיר הגדיר את יום יב שבט כראש השמה לחסידות, בכך שבתאריך זה הזדקקו חסידיו מן השאר וכו וכו (קשה לי מאוד להסביר את זה, אבל זה בסגנון הפוך על הפוך בעברית מדוברת), ובמהלך השנים יום זה הפך ליותר ויותר "ראש השנה" עד שהתחילו לאכול חלות ועוד, (אגב, יש גם המון שטויות שמקורם מאלו ששונאים את שיטתו, ואני אישית אינני יודע מה בדיוק אמת ומה לא),
השנה לכבוד מלאות 25 שנים ליום זה, החליטו לנסוע לאילת החל מיום חמישי בשעות הצהריים עד לאחר השבת כשבת התאחדות והתקשרות ובסגנון "הקהל",
עוד הוחלט שלרגל שבת שירה יילכו בליל שבת עד לשפת ים סוף כדי לומר את השירה בחצות הלילה.עד כאן עובדות,
פרשנויות והלאה אצל הולכי רכיל, ואשמח שבזה יסתיים השיח בנושא זה.בתודה מראש
wow! כמה שאני לא בני- ברקי. מעולם לא העמקתי במחלוקות השונות, ואפילו לקח לי זמן ללמוד מה זה ''שונאים'' ו''מחבלים'' (ר''ל) למרות היותי ליטאי, כי כאמור המחלוקות והפלגנות הם לא כ''כ חלק ממני, ואין לי את הגישמאק שיש לכל מיני אנשים לדוש בכל מחלוקת שפורצת. אז כאמור גם היום לא ידעתי במה מדובר, רק שמעתי כאמור דיבורים בפתח הדפוס בו הייתי באותו זמן.
-
איש השלגים לפי התגובה הזאת אינך בטלן כ"כ,
מי שמבין מה סענדער כתב, אינו יכול לעשות את עצמו תמים ולא להבין כלום על מה הנושא מקודם....סליחה, אבל שוב אני חושד...
שמעתי לא מזמן ראיון ב"זירת" עם איזה כתב (אחרי כל הבלאגן שהיה איתם לאחרונה, כידוע)
והוא הסביר שם באריכות את כל מה שכתבת ואת עניין הזנבות וכו' וכו' (אתה עוד קיצרת...) כך שקיבלתי הצצה. לגבי אילת לא היה ידוע לי כלום ולכן לא חשבתי לקשר אליהם.
ואתה יודע אני לא בני ברקי טיפוסי, לא חסיד, ולא נייסען החצר.
סתם אברך ירושלמי שתחום התעניינותו מתחיל במלאכת בורר ונגמר במה טראמפ אמר אתמול.
אין לי עם מי ומתי לנתח חסידויות וחצרות וכתות, כך שזה נייעס קצת רחוק ממני.
נו, אבל למה אם לא בשביל זה הוקם הפורום לענייני מזג האויר?......
המכירה הסינית של עזר מציון נפתחה!
דרימי מתנה רוצים? לחצו כאן:
https://sale.ami.org.il/?vt=7000099&affid=202928
להצטרפות לנאמני עזר מציון — במייל:
ezermizionn@gmail.com