סִיפּוּר לְפוּרִים (וְגַם לִשְׁאָר הַשָּׁנָה)- תֹּכֶן הוּמוֹרִיסְטִי אַךְ רְצִינִי לְגַמְרֵי
-
יישר כח לרב ז'ק ממש יפה ומכובד
חייב להעיר שאני לא מבין למה זה כמעט הלך לגניזה
אא''כ יש עוד חלק גנוז ואז... -
מישהו גמר לקרוא
-
ז'ק אמר בסִיפּוּר לְפוּרִים (וְגַם לִשְׁאָר הַשָּׁנָה)- תֹּכֶן הוּמוֹרִיסְטִי אַךְ רְצִינִי לְגַמְרֵי:
הוּא מַשְׁרֶה עַל סְבִיבָתוֹ אֲוִירָה פֵּסִימִית, כָּךְ שֶׁמִּי שֶׁדַּבֵּק בּוֹ פָּשׁוּט מַפְסִיק לְפַתֵּחַ אַשְׁלָיוֹת וְתִקְווֹת שָׁוְא וּמִמֵּילָא חוֹסֵךְ לְעַצְמוֹ עָגְמַת נֶפֶשׁ וּכְאֵבֵי לֵב, דָּבָר שֶׁחָשׁוּב מְאוֹד לִרְפוּאָתְךָ", מְסַיֵּם הַבַּאבָּא.
אני לא יכול לשתוק אל מול עזות המצח.
פורים זה פורים אבל יש תחתית של שפל מוסרי וכשעוברים אותו המחאה חייבת להישמע.
ואפילו שאמרו זאת כבר אסור לי לשתוק מול עיוות שכזה.
הפסימיסת רואה השחורות שחי כל היום בדיכי מהרגע הבא שעוד לא בא. הוא זה שבסיכון לחלות בלב, הוא זה שחי לא בריא. לא זה ההפוך ממנו שמשוחרר כל היום ותמיד מסתובב בעולם נפלא, שגם העתיד הולך להיות נפלא אפילו יותר מהרגע הנוכחי.
הי''ר היל''ת שומו שמיים והירעשי ארץ, זאת התורה לא תהיה מושפלת. אוי לאוזניים שכך שמעו....
פורים שמח. -
איש השלגים להזכירך, אתה בניגוד עניינים קשה, מזמין אותך לבני ברק רחוב... מספר... קומה אחרונה להיות מצאן מרעיתי, ואני כבר אדאג לעשות לך ''חינוך מחדש'', אך אני פסימי לגבי סיכויי הצלחת הטיפול לנוכח הפציינט הקשה, וזה ה''אני לא מאמין'' השש עשרה, אני לא מאמין שיש לך תקנה. אופטימי חסר תקנה היית וכזה כנראה תשאר (וטוב שכך).
א פרייליכן און רואיגן פורים
הכו''ח ז'ק- אבדק''ק פעסימיא -
ז'ק סליחה שכחתי להזכיר שכל מה שהגבתי זה לגופו של עניין.
ומבלי להתייחס לכשרון הכותב וליופי היצירה.
אתה כשרון אמיתי.
אכשראן און אפריילכאן פורים לאב''ד פאסימע ולכל אנשי אתרא הדין... -
איש השלגים אמר בסִיפּוּר לְפוּרִים (וְגַם לִשְׁאָר הַשָּׁנָה)- תֹּכֶן הוּמוֹרִיסְטִי אַךְ רְצִינִי לְגַמְרֵי:
אתה כשרון אמיתי.
אכשראן און א טרויערן פורים לאב''ד פאסימע ולכל אנשי אתרא הדין... -
אגב,
אם אתה רואה מישהו מחופש היטב ואינך יודע אם הוא נמנה על כת החסידים או על הליטאים ובפרט על הפסימאיים שבליטאים, תשאל אותו מה ההמשך של המילים "והעיר שושן...." במגילת אסתר,
לפי התשובה תדע היטב היטב מה הוא...
בדוק ומנוסה.... -
איש השלגים אמר בסִיפּוּר לְפוּרִים (וְגַם לִשְׁאָר הַשָּׁנָה)- תֹּכֶן הוּמוֹרִיסְטִי אַךְ רְצִינִי לְגַמְרֵי:
אתה כשרון אמיתי.
אכשראן און אפריילכאן פורים לאב''ד פאסימע ולכל אנשי אתרא הדין...גם מה שאני כתבתי זה לגופו של ענין (וכדברי הכותרת של הפוסט: סיפור לפורים וגם לשאר השנה- תוכן הומריסטי אך רציני לגמרי). אני כתבתי את הסיפור בכדי להעמיד מראה מול תופעה שפשתה כאן בפורום שמרכז השיח נסוב סביב השלג, שכאמור כבר ב-1 באוגוסט (ז' מנחם אב) התחילו להתפרסם תחזיות שמדברות על חורף עם אפשרות לאירוע כמו ב- 2013 (השלג הגדול), וכחודשיים לאחר מכן כאשר החורף עדיין לא התחיל התחילו להתפרסם פוסטים של הימורים על מתי ירד שלג בירושלים ולאחר מכן באיזה עומק יהיה השלג. בניתוחי המודלים- הנידון על האם יש פוטנציאל לשלג מופיע בדרך קבע לאורך רוב העונה, ובעיקבות זה גם התגובות המלוות לפעמים באכזבה ותיסכול, ומי שעוקב אחר הדברים יודע בדיוק על מה אני מדבר. גם העיסוק האובססיבי במודלים ''בסוף הטווח'' הפך לתופעה מוזרה שגם העוסקים בה יודעים שאלו דברים בטלים ב- 99% מהמקרים, ומה שנכון לעדכון בוקר יהיה בטל ומבוטל בעידכון צהריים, בקיצור- בזבוז זמן אחד גדול.
גם מה שכתבתי על תופעת הפסימיות וראיית השחורות הוא כמובן בכדי ללעוג על התופעה ולהציג אותה בצורה נלעגת. כמובן שזרמתי עם מה שקורה בפורום שיש שמיתגו אותי כ''פסימיסט ורואה שחורות'', דבר שיש לי הרבה מה לומר עליו וכפי שכתבו כאן כמה פעמים שראייה ריאלית של מצב שלא תמיד הוא כמו שאנחנו רוצים עדיין לא הופכת את הבן אדם לפסימיסט, ואני מוכן להעמיד את הדברים למבחן, והארכיון יוכיח בינינו האם היה מדובר בדברים שנכתבו מתוך פסימיסטיות גרידא או מתוך מבט ריאלי, כי לכל תחזית ''פסימיסטית'' שלי היה מצורף גם הנימוק שעומד מאחורי הדברים, ולצערינו ברוב המכריע של הדברים (אם לא בכולם) המציאות הוכיחה כפי שחזיתי, והדברים ניתנים לבדיקה. (בשלב מסויים התייאשתי, וכשנוכחתי שיש את ארין ש שעושה את העבודה וכותב בדיוק את מה שאני חושב אז הפסקתי להגיב והשארתי לו לעשות את העבודה השחורה). אז כאמור אני זרמתי בעבר וזורם בהווה עם התגית שהדביקו לי כי זאת הדרך הכי טובה להתמודד עם מי שמשמיץ אותך, תצחק ביחד איתו.
וכמובן שגם העברתי על עצמי ביקורת אמיתית, שלא תמיד צריך להציג את כל הדברים הלא טובים שקורים לנו. גם לאשתי יש ביקורת עלי בנקודה הזאת, שכאשר היינו בכנרת והיא נהנתה מכל רגע אני הייתי עסוק בכמה הכנרת ירדה ועד כמה המצב גרוע, דבר שתיסכל אותה מאוד: "באת ליהנות או להתענות''- שאלה אותי, ''תיהנה ממה שיש ולא ממה שאין''. אז כן- צריך להציג יותר את הדברים הטובים והיפים ופחות להתמקד במה שרע.
-
ז'ק אמר בסִיפּוּר לְפוּרִים (וְגַם לִשְׁאָר הַשָּׁנָה)- תֹּכֶן הוּמוֹרִיסְטִי אַךְ רְצִינִי לְגַמְרֵי:
וכמובן שגם העברתי על עצמי ביקורת אמיתית, שלא תמיד צריך להציג את כל הדברים הלא טובים שקורים לנו. גם לאשתי יש ביקורת עלי בנקודה הזאת, שכאשר היינו בכנרת והיא נהנתה מכל רגע אני הייתי עסוק בכמה הכנרת ירדה ועד כמה המצב גרוע, דבר שתיסכל אותה מאוד: "באת ליהנות או להתענות''- שאלה אותי, ''תיהנה ממה שיש ולא ממה שאין''. אז כן- צריך להציג יותר את הדברים הטובים והיפים ופחות להתמקד במה שרע.
בדיוק.
במילים אלו קלעת בול למה שאני מתכוין.
ואגב, אם אתה נהנה מזה זה בסדר.
מה שאני מלין זה על הכערת האוירה והנסיון הנואש להוציא מאיתנו את שאריות המצב רוח שנשאר לנו.
מה לעשות? אנחנו אנשים שמחים. אין טעם להעציב אותנו בכח.... -
איש השלגים אבל אתה יודע, כמו צביק'ה שבסיפור, גם למי שיש נטייה להציג כמה המצב לא טוב קשה להיגמל מזה. אז תמצא לי את ''הרב ז'ק'' ההפוך שהוא אופטימי ורואה רק טוב בשביל שאני אלך לחסות בצילו. רק שתיקח בחשבון שיש יותר סיכוי שהמפגש בינינו עלול להוציא תוצאה הפוכה, שהוא יהפוך לפסימי ורואה שחורות בעקבות המפגש איתי, אז יצא שכרו בהפסדו.