שרשור חדש (הימורים???) על ירידת מפלס הכינרת במהלך קיץ תשפ"ה
-
אוהב שלג לא ישבע לאחר שלמדתי הערב את הדף היומי (הוריות דף י) אני שוקל ברצינות לפרוש מן המלכות ולהסיר מעלי את הכתר ואת התג....
(משאיר את זה כחידה, אולי בזכות זה יסתכל מישהו בגמ'....) -
אוהב שלג לא ישבע
כמדומין אתם ששררה אני נותן לכם - עבדות אני נותן לכם.... -
אוהב שלג לא ישבע אמר בשרשור חדש (הימורים???) על ירידת מפלס הכינרת במהלך קיץ תשפ"ה:
אוהב שלג לא ישבע לאחר שלמדתי הערב את הדף היומי (הוריות דף י) אני שוקל ברצינות לפרוש מן המלכות ולהסיר מעלי את הכתר ואת התג....
(משאיר את זה כחידה, אולי בזכות זה יסתכל מישהו בגמ'....)איש השלגים אמר בשרשור חדש (הימורים???) על ירידת מפלס הכינרת במהלך קיץ תשפ"ה:
אוהב שלג לא ישבע
כמדומין אתם ששררה אני נותן לכם - עבדות אני נותן לכם....אוי ! לפרש את הכתוב בגמ' בדיוק הפוך מהכוונה האמיתית! במעשה בגמ' התלמידים לא רצו לקבל את התפקיד בגלל שלא רצו לקבל שררה, וזאת מצד מידת הענווה שהיתה בהם. ובשביל לשכנע אותם לקבל עליהם את השררה אמר להם ר''ג ''כמדומין אתם ששררה אני נותן לכם- עבדות אני נותן לכם'' ועל כן אין לכם לסרב לקבל השררה. ואתה משתמש בטענה הזאת בשביל להיפטר מהשררה? אדרבה- זאת הסיבה לקבל אותה, כי אינך חשוד חלילה כמי שמבקש שררה רק בכדי להשתרר על אחרים, אז אנא מלכינו- קיים בעצמך מה שביקש משה מהקב''ה שימנה על העדה איש אשר רוח בו אשר יצא לפניהם ואשר יבוא לפניהם ואשר יוציאם ואשר יביאם ולא תהיה עדת ה' כצאן אשר אין להם רועה. איש אשר רוח בו? כזה היית עוד קודם, כעת הגיע העת לקיים את השאר.