תחזית עונתית קיץ תשפ"ה - חשבונית"
-
אפשר להאריך, אפשר להתנסח, תנו לי במשפט אחד.
שבוע של גיהנם וחצי שנה של גן עדן.
זהו.
בדיוק כפי שנכתב. (ראה התחזית עונתית לקיץ תשפ"ה.)
כולנו עברנו קיץ הגיוני, נעים (יחסית) ומסביר פנים. שאר אירועי החום היו מעטים מאוד וקצרים במיוחד, ככה לא נראה קיץ ודאי לא במדד המושגים של המזרח התיכון.
טמפרטורות הים סירבה לזנק (כפי שנכתב בהמשך השרשור בתגובה מספר 2 לידידנו אדיב@) כשרוב מנין ובנין מהקיץ לא מדדנו מעל ל שלושים מע"צ, ספטמבר מתקשה למדוד שלושים מע"צ בירושלים והסתיו מעבר לפינה.
התחזית העונתית - הערכת מצב.
טפטופים של קיץ. -
ביתר ירושמיים
פשששששש
הפעם הצלחת בגדול! שאפו ענק.....!
אני עדיין לא שוכח לך את החורף הקודם. ולא. אין כוונתי לתחזית שכשלה. אלא דווקא לסיכום של החורף שלטעמי חטא למציאות בשטח. אך כנראה נשאר חלוקים בזה.
הפעם הצלחת בגדול. כי לחזות קיץ נח כזה מראש אחרי הקייצים שחוינו בשנים האחרונות והוכיחו לנו שדברים השתנו לרעה בתחום הזה. זה באמת סיפור של הצלחה.
או..... של ניחוש מוצלח. (כי אני לא באמת מבין על סמך איזה פרמטרים אפשר לחזות עונה שלימה מראש. זה נשמע לי תמיד כסוג של הימור שמידי פעם מצליח וקוצר תשבחות. טוב שאצלינו לפחות הדברים מתועדים ומוגשות חשבוניות בסוף עונה כך שגם על כשלונות משלמים.)
תכלס' הלך לך. ועל זה כל הכבוד.
עם זאת כל זה כאשר אני מדבר איתך כיושב הרים אל יושב הרים.
אך לדברי ידידינו מהמרכז לא כך המצב היה שם. הם מתארים את קיץ כחם ומעיק וכו' וכו' כבכל קיץ רגיל.
אני לא יודע לגבי נתוני טמפרטורות אם באמת היה שינוי בדבר. אלא לגבי הקיץ המורגש בו לא היה שינוי גדול. -
ביתר ירושמיים יפה מאד!!!
במקביל לחורף שפרסמת את הפוסט זבנג וגמרנו [https://weather-forum.co.il/topic/1452/זבנג-וגמרנו?_=1757009328599] בו הסברת שחורף הוא לא זבנג וגמרנו, אכן אפשר לומר כך גם על הקיץ על אף המערכת שוברת השיאים שעברנו -
ביתר ירושמיים חייב להצטרף למחמאות.
אכן שיחקת אותה כמו שצריך.
אני רק תפילה שמה שכתבת באותו אשכול על החורף הבא אף הוא יתממש.
המון הצלחה!!!
-
ביתר ירושמיים לא הייתי אומר קיץ נוח אם הקיץ (יוני יולי ואוגוסט) הסתיים במקום השישי הכי חם, קיץ נעים לא היה, מה שכן היה פחות חם משנים עברו. אבל עדיין מקום 6 לא פשוט להגיע וק"ו שזה לא נחשב קיץ נעים
-
זהירות !!!! חשבונית מזוייפת !!! פרטים ונתונים בהמשך (וכנראה גם ''מלחמת עולם'').