מודלים יום חמישי כ״ט כסלו
-
דודשלג אז מה אתה רוצה, שנגיד שיש שלג במפות? אנשים מחפשים סקופים ואקשן אבל בינתיים לא ראינו כמעט שום מפה של מערכת שלג בשום עדכון ואצל שום מודל ולשום טווח.
אפשרות תיאורטית יש, זה לא רחוק מכך, אבל עדיין לא שם בכלל. -
יש לשים לב שבשנים האחרונות עושים הרבה יותר עסק ממערכות גשם ומערכות שלג בתקשורת וברשתות (אני לא מחובר לרשתות ב"ה, אבל כך ידוע לי)
זכור לי ב'קורל' כבר 8-9 יום לפני ויותר פתחו עם זה מהדורות ...
בעבר זה לא היה עד כדי כך (באמת תופעה מעניינת, בפרט שלא חסר במה להתעסק ב'חדשות' בישראל)
לא היו עושים עסק מכל מערכת גשם
אולי אנשים מחפשים אקשן (כאילו בישראל אין מספיק אקשן בחדשות ...)
אולי זה גם תופעה מבורכת שאנשים מתעסקים יותר בענין מז"א, ולאט לאט מתחילים להבין ענין לברר את הנושאים וכו', ואולי פחות, אין נפקא מינה לדינא ...נ.ב. מה עם איסי בעידכון הערב ? (אין לי אפשרות לבדוק)
-
אפיק ים סוף איסי ערב באמצע עדכון, נראה חיובי בינתים
-
פוסט זה נמחק! -
אני חושב שכל זמן שגפס לא מוחק לגמרי את האירוע זה לא משנה אם הוא התמתן המגמנ נשמרת שזה הכי חשוב בשלב הנוכחי
-
אפיק ים סוף אמר במודלים יום חמישי כ״ט כסלו:
יש לשים לב שבשנים האחרונות עושים הרבה יותר עסק ממערכות גשם ומערכות שלג בתקשורת וברשתות (אני לא מחובר לרשתות ב"ה, אבל כך ידוע לי)
זכור לי ב'קורל' כבר 8-9 יום לפני ויותר פתחו עם זה מהדורות ...
בעבר זה לא היה עד כדי כך (באמת תופעה מעניינת, בפרט שלא חסר במה להתעסק ב'חדשות' בישראל)
לא היו עושים עסק מכל מערכת גשם
אולי אנשים מחפשים אקשן (כאילו בישראל אין מספיק אקשן בחדשות ...)
אולי זה גם תופעה מבורכת שאנשים מתעסקים יותר בענין מז"א, ולאט לאט מתחילים להבין ענין לברר את הנושאים וכו', ואולי פחות, אין נפקא מינה לדינא ...נ.ב. מה עם איסי בעידכון הערב ? (אין לי אפשרות לבדוק)
ואולי בגלל שמערכות שלג או מערכות סוערות נעשו נדירות יותר, וממילא מחכים להם יותר, ומגלים בהם יותר עניין...
-
איסי נראה מדהים לא יודע עדיין מה בדיוק יוצא מזה אבל האפיק שנבנה נראה חזק ונראה שהרמה דוחפת אותו בדיוק אלינו
-
וסוף כל סוף גם הוא וגם הקנדי (למרות התרחישים השונים) מדברים על טווח ''נורמלי'' (יחסית) של ''רק'' 240 שעות
-
ירושלמי 22 נכון. אבל הוא שונה מהבוקר (וגם קצת דוחה את העסק). ובכללי התזזיתיות נמשכת. אז "במקרה" העדכון הזה נראה טוב...
-
איסי מדהים מבחינה סינופטית ובכללי עדכון ממש רטוב
-
גשם עד בלי די יכול לשלוח תמונות?
-
אגב למרות שאיסי נראה טוב ב240 שעות, בהמשך האפיק משתהה במערב והגשם נכנס רק ב315 שעות. ולא, אין שם מערכת שלג בשום צורה (האפיק נמרח מערבה בניגוד לרושם הראשוני). כמובן היינו חותמים על זה כי יש אצלו המון גשם.
-

ישיר אני מסכים איתך שצריך להרגיע את כל אלו שבטוחים שכל קצה ירוק מעל ישראל זה שלג שכרגע עוד נראה די רחוק אבל כזה אפיק ב240 זה סימן שהחורף חוזר ובהחלט אפשר לשמוח מזה ואין צורך לתזכר כל פעם שאין כרגע שלג -
ירושלמי 22 אני כותב מה שאני רואה לנכון... מוזמן לכתוב מה שברצונך...
אגב לפחות זה נכון בניגוד לכל אלה שמדברים על שלג באופק כבר שבועיים כשלא היה אפילו חצי עדכון כזה.
אז אומר שוב: אין שלג באופק לפי שום מודל, בשום עדכון ולשום טווח.
כשיהיה - נדבר.נזכיר שמערכת קורל היתה נראית כמערכת שלג עוצמתית פחות משבוע לפני האירוע, ובכל זאת היא חוזל"שה כמעט לגמרי (מבחינת השלג).
אז כל הפטפטת שבועיים-שלושה על מה שלא קיים בשום מודל, מגוחכת. ובהחלט יש עניין להזכיר את זה מול כל ה"סקופים" חסרי האחריות. -
ישיר אם זה לא מערכת שלג (מתחת לחרמון) אז מה זה כן? (2 ינואר)
500

850

-
תמיד אני מתבלבל איפה ישראל במפה?
-
גשום וסוער בצד ימין דיי למטה (זווית אלכסונית) איפה שהירוק...

-
הלבן הלבן הזה... לא דיברתי כרגע על "הרצות" צדדיות של המודלים... אלא על ההרצות המבצעיות שזה למעשה מה שהמודלים מראים.
בכל אופן כשאני מדבר על מערכת שלג אני לא מדבר על שלג מתחת לחרמון אלא על "מערכת שלג" אמיתית בכלל ההרים (ירושלים לצורך העניין).ומ"מ המפות שהבאת בהחלט מרשימות אבל כאמור אינן מהרצה מבצעית של שום מודל, ולא היתה אפילו אחת כזאת עד היום (לפי זכרוני).
אגב זה 2 לינואר ולא לפבר'
-
-
פוסט זה נמחק!