תחזית עונתית חורף תשפ"ה - חשבונית
-
ביתר ירושמיים מסכים אתך בהחלט, וזה מה שכתבתי בסעיף 2 לעיל שא''א לשפוט ע''פ הרגשה ותחושה בלבד, כי התחושה תלויה בהרבה דברים (רוח, שמש וכדו'), וזה כלל אינו מודד לטמפרטורה האמיתית.
דוגמא לדבר- שני פוסטים שפירסמתי כאן, האחד סיפר על מזג האוויר הנעים שבו נתקלתי במהלך ''סופת'' קורל בירושלים, והשני סיפר על הסבל הקשה עד תחושת קיפאון במהלך סערה אחרת שהיתה בת''א. ב''סופת'' קורל הגעתי לירושלים ביום שישי בצהריים. בזמן שהגעתי השמש זרחה וכמעט ולא היתה רוח. וכך מצאתי את עצמי מסתובב, לפעמים אפילו ללא סוודר, וכן יושב על המרפסת הפתוחה בבית בני ונהנה מהשמש החורפית, וכ''ז למרות שבאותו זמן היתה הטמפרטורה 7 מעלות בלבד. (שיתפתי על כך פוסט באותו יום https://weather-forum.co.il/topic/2269/שבת-שלום-מירושלים-עיה-ק-ה-סופה-קורל?_=1742396105254#).
ולעומת זאת- כשבועיים קודם לכן אני משתף כאן פוסט מהסערה שהיתה באותו זמן. ושם בפוסט אני משתף בסבל הקשה מנשוא שסבלתי כתוצאה מהסערה עד תחושת קיפאון, וזאת למרות שהייתי לבוש בבגדים המתאימים לתנאי סערה, אך בכל זאת רוח בעוצמה של 70 קמ''ש שנשבה באותו זמן עם גשם גרמו לתחושת קיפאון, למרות שהטמפרטורה היתה כ- 12 מעלות. https://weather-forum.co.il/topic/2157/תיעוד-מיום-חורפי-סוער-בחוף-ימה-של-תל-אביב?_=1742396105243#
אז כאמור א''א לשפוט ע''פ הרגשה ותחושה בלבד, אלא יש לבדוק את נתוני הטמפרטורה.
-
ביתר ירושמיים אמר בתחזית עונתית חורף תשפ"ה - חשבונית:
לא הייתי חורט את שמי בינות למצטדקים, למתנצלים ומסלפי ההיסטוריה.
לא הייתי מן הנאחזים בקרנות המזבח, מקרקרים "צדקתי" "תשכחו מעובדות".
על הפודיום עמדתי לשרטט תחזית, אעמוד עליו שוב לשאת בתוצאותיה. -
ביתר ירושמיים
אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך.
אם התכוונת שהשנה מאוד קרה ביחס לכמות משקעים שירדו, וביחס לשנים אחרות יבשות. אני לא חולק עליך ואין לי שום מידע בנושא.
אך אם התכוונת שהשנה הייתה קרה יותר מהשנים האחרונות (למרות היותם משופעים בימי גשמים)
אני ממש לא חושב כך, ולא רק בגלל שחויתי על בשרי קור יותר חזק בשנים האחרונות, ואילו בחורף זה, ימים בודדים בלבד לבשתי סוודר, (הדברים ברורים וידועים שהמזג האויר המורגש הוא לא בהכרח כמו הטמפרטורה בפועל.) אני פשוט זוכר לפחות שתי חורפים בשש השנים האחרונות שרוב הימים והלילות שלהם היו עם טמפרטורות הרבה יותר נמוכות מהחורף הנוכחי. ושהיו בהם כמה פעמים שהיה חסר מינוס מעלה או שתיים כדי שירד שלג בירושלים (ושוב, אין להביא ראיה מטמפרטורת המקסימום אלא מהמינימום.) וכמובן שאפשר לבדוק את זה עובדתית. אני לא כל כך בקי בדרכים לבדוק זאת. אך בעיני זה פשוט וברור. ולא רק בגלל הקור שהרגשתי.... -
ירושלמית בשביל זה הוא כאן
הכל בהשגחה מדויקת כמובן...!!! -
עצה לי אליך ידידי הנכבד מר 'איש השלגים'. במקום למדוד את הקור ב'נוחות' או ב'סוודר', תוכל לאבחן אותו בכמות הלילות בהם טרחת לחמם את הבית.
כעת, כשתעמוד מול תוצאות, אל תאכל את הכובע ואל תמחק את הפוסטים, פשוט תבין את כוונתי כשאני כותב ש'נוחות היא לא חזות הכל' ו'סוודר אינו חזות הקור'... -
ביתר ירושמיים שמחים לראותך.
אדרבה, היא הנותנת כמות הלילות בהם חיממתי את הבית השנה הייתה פעמים בודדות בלבד. לעומת שנה שעברה (ועוד שנים) שחיממתי הרבה יותר. -
איש השלגים ביתר ירושמיים ישחקו הנערים בפנינו. איש השלגים עסוק בחיסול חשבונית.
-
ז'ק אמר בתחזית עונתית חורף תשפ"ה - חשבונית:
על הפודיום עמדתי לשרטט תחזית, אעמוד עליו שוב לשאת בתוצאותיה.מה עומד מאחורי ''תערוכת התמונות'' של הבינה המלאכותית ? ובכן- נגלה סוד, ביתר ירושמים ביקש ממני (במייל) לבדוק איך ה''בינה'' רואה את האירוע של העמידה על הפודיום ומסירת ההודעה/ הודאה באשמה.
אז בהתחלה ה''בינה'' פירשה את ''ביתר ירושמים'' העומד על הפודיום ומוסר מודעה כמשהו שקשור לקבוצת כדורגל בעלת שם דומה, ולכן הפיקה את התמונה הראשונה. לאחר שהבהרתי לה שמדובר בבן אדם בשם כזה, היא יצרה יצור כלאיים של בן אדם עם כדורגל שקשור לקבוצה בעלת השם הדומה. לאחר שהוסבר לה שלא מדובר בכלל במשהו שקשור לאותה קבוצת כדורגל, אלא מדובר בחזאי מגוש עציון בשם הזה היא הפיקה את התמונה השלישית. אבל ביתר ירושמים הביע את מורת רוחו לנוכח הכיפה הלא מתאימה, ואז ה''בינה'' הפיקה את התמונה האחרונה, בתקוה שכעת יבוא ידידנו מגוש עציון לידי סיפוקו.
-
ז'ק אבל הבינה לא תצליח אף פעם להסביר איך בדיוק השם שלו קשור לתמונה הנ"ל
-
על הפודיום עמדתי לשרטט תחזית, אעמוד עליו שוב לשאת בתוצאותיה.מה עומד מאחורי ''תערוכת התמונות'' של הבינה המלאכותית ? ובכן- נגלה סוד, ביתר ירושמים ביקש ממני (במייל) לבדוק איך ה''בינה'' רואה את האירוע של העמידה על הפודיום ומסירת ההודעה/ הודאה באשמה.
אז בהתחלה ה''בינה'' פירשה את ''ביתר ירושמים'' העומד על הפודיום ומוסר מודעה כמשהו שקשור לקבוצת כדורגל בעלת שם דומה, ולכן הפיקה את התמונה הראשונה. לאחר שהבהרתי לה שמדובר בבן אדם בשם כזה, היא יצרה יצור כלאיים של בן אדם עם כדורגל שקשור לקבוצה בעלת השם הדומה. לאחר שהוסבר לה שלא מדובר בכלל במשהו שקשור לאותה קבוצת כדורגל, אלא מדובר בחזאי מגוש עציון בשם הזה היא הפיקה את התמונה השלישית. אבל ביתר ירושמים הביע את מורת רוחו לנוכח הכיפה הלא מתאימה, ואז ה''בינה'' הפיקה את התמונה האחרונה, בתקוה שכעת יבוא ידידנו מגוש עציון לידי סיפוקו.
חסר בתמונה את היד מכה על הלב....
-
ברכותיי לידידי המלהטט בקרביה של הבינה על יצירות הפאר.
כעת תגובה לידידינו איש השלגים.
אצרף צילומי מסך מאתר השמ"ט וכעת תוכל להביט במבט אובייקטיבי על הקרירות שאפיינה את החורף שעברנו.
תתמקד תחילה בחודש פברואר ההיסטורי שדילג לו בקלילות אל קו הגמר והביס את פברואר של שנת 22 האגדית. תוכל להבחין גם בחודש נובמבר שהיו גם הוא קפוא בהחלט. ואפילו בחודש דצמבר תמצא את נקודות הקור בתוך החושך. ורק בחודש ינואר בו לא ירדו כמעט גשמים, תוכל למצוא בסיס לטענותיך על חורף חמים, אלא שגם בו תגלה שטמפרטורות המינימום היו קרובות בהחלט לממוצע.
מה נותר לנו, רק חודש מרץ. ובסופו של דבר גם בו קבלנו איזה אירוע קור משמעותי?
נו נו... -
סיכום נובמבר.
סיכום דצמבר.
1
2
סיכום ינואר.
1
2
סיכום פברואר.
-
ידידי הנכבד 'איש השלגים' החליט ככל הנראה בסופו של דבר לאכול את הכובע, אחרת איך תסבירו את העובדה שאני שואל והוא לא מגיב...
לפחות נתנחם בכך שאת הפוסטים הוא לא מחק. (עדיין...) -
ביתר ירושמיים ממש לא, ידידי.
אם יתברר לי שטעיתי אני לא בוש להודות בטעותי
הסיבה שעוד לא הגבתי היא מכיון שרציתי לבדוק את הדברים בעצמי
וזאת מכיון שהנתונים שהבאת הם רק של החורף הנוכחי. והם לא מספיקים בשביל לעשות השוואה עם חורפים קודמים. (חצי עבודה...)
לכן כוונתי הייתה לבדוק זאת בעצמי לכשאתפנה.
ועד אז, למה לדבר סתם?... -
איש השלגים ביתר ירושמיים ידעתי שיהיה מעניין. אם החורף בירושלים היה יותר קר או פחות קר איני יודע, מה שבטוח שכאן בזירת ההתגוששות הולך להיות חם מאוד. איך צועקים בירושלים ? ''יאללה בית''ר יאללה''.
-
איש השלגים סתם שתדע חורף הקודם היה אחד החמים אם לא החם ביותר
-
גשם עד בלי די הכל נכון מאוד
נראה לי שאין כאן שום מחלוקת,
בכלל איש השלגים דיבר על נתון אחד וביתר דיבר על נתון אחר
כדלקמן:
איש השלגים דיבר על כך שבשנה זו היו פחות ימים ולילות קריר
ממה שבדרך כלל קורה פה בחורף ,לדוגמה ממוצע של 6 /7 מעלות מיני' בלילה
רוב הלילות היו הטמ' גבוהות יותר ביחס לממוצע...וזה בכלל לא סותר במאומה את מה שטוען כאן אדון "ביתר ירושלים" יקירנו-
שבגלל כמה גלי קור משמעותיים יחסית אלינו כדוגמת מה שחווינו בנובמבר, ובפברואר [קורל המפורסמת...]
שלמעשה הגלי קור הללו די איזנו את החודש מבחינת שכלול הקור אבל אין בזה כדי לחפות על מס' הימים החם יחסית לעונה...
וכל מי שיבדוק את הנתונים הללו היווכח לנכונותם ,ויראה ששני הדעות צודקות[שני הטוענים בנידון]לפעמים מחוסר ואי הבנה של האחד את כוונת השני נוצר כביכול ויכוח "חרשים" רק בגלל אי ההבנה...
פשוט הדבר שכשפותחים את הדברים היטב -הרי הכל בא על מקומו בשלום ,וההדורים מתיישרים להם, ודו"ק!!! -
ואם כבר מדברים על החורף שחלף,
צריך להזכיר נתון חוב וקצת מעודד:
אם הקיץ שלפניו היה חם ויבש מדי ,
אז באמת המצב היה עגום הרבה יותר
עקב הבצורת שחוינו...
אבל היות והקיץ היה יחסית מאוד מתון ונוח
ובפרט ביחס לקיץ רגיל ,לכאורה הנזק פחות גדול
מצד היובש של החורף, וזאת נחמה פורתא! -
לידידי נתנאל דוד כתבת "אם הקיץ שלפניו היה חם ויבש מדי, אז באמת המצב היה עגום הרבה יותר עקב הבצורת שחווינו... אבל היות והקיץ היה יחסית מאוד מתון ונוח ובפרט ביחס לקיץ רגיל, לכאורה הנזק פחות גדול"
יפה ומעודד!
הנה לנו צד נוסף בוויכוח העמוק שהתנהל כאן בשנה שעברה, כשהצטרפת גם אתה לקבוצת כותב השורות, כנגדו של היריב המאסטרו מהבינה...
אה מישהו לא זוכר?
לא נורא,
אפשר להיזכר כאן.
https://weather-forum.co.il/topic/1883/התחזית-העונתית-לחורף-תשפ-ה/2 -
ביתר ירושמיים מעניין לראות תחזית עונתית במבט לאחור.
סך הכל מה שכתבת שם היה נכון (ובעניין של השלג אכן הפוטנציאל היה גדול יותר. מה קרה בפועל כולם יודעים…).
מצד שני זה באמת בסוף ניחוש כמו ש@ז-ק אמר אז די קשה להגיד שתחזיות כאלו מבוססות מספיק.