עידכונים, תחזיות, מודלים, ועוד - מנחם אב
-
לעומת זאת, גפס מראה עדיין חום לא פשוט עם תנודות קלות לאותם הימים.
בקיצור, אפשר להכריז שנכון לעכשיו ה''קיץ המשעמם'' נגמר. הולכך להיות חם ואז פחות חם, ואז חם מאוד, ואז קור אימים, ואז שוב רותח או שוב קפוא. לפחות יש קצת תזוזה. נראה שהיציבות נגמרה לזמן הקרוב.
הצפי של איסי לטווח הרחוק, כמובן הזוי.
יולי ככל הנראה יהיה החודש הראשון ב-5 האחרונים שיהיה חם מהרגיל, אך כנראה לא בהרבה. -
אפיק ים סוף חם מהרגיל השאלה ביחס לאיזה שנים, יש הרי כמה סוגי בדיקות, וכמו"כ ביחס לאיזה מקומות,
כי לדוגמא בירושמים נכון להיום 17/7 הנתון הוא
יולי
קר מהרגיל
ב-1.3°
אז נחכה ונראה את הכסף סופרים במדרגות [כשיוצאים, ואת הזיעה אפשר לנגב במדרגות כשנכנסים מהשמש הקופחת ברחוב]. -
גשם עד בלי די אמר בעידכונים, תחזיות, מודלים, ועוד - מנחם אב:
ז'ק אז אני לא יעשה מטעמים אלא רק אשאל איך יתכן שכבר חמישה ימים נמדד אותה טמפרטורה בדיוק של עשירית המעלה?
יש ! כבודה של התחנה ניצל ! היום נימדדו 28.9°, עלייה של עשירית המעלה ביחס לחמשת הימים הקודמים. שוב לא יוכלו לטעון שיש כאן משהו תקול.

-
ז'ק אז לכן שהייתי בבני ברק היה היום רותח מאוד?
-
עדיף להסתמך על נתוני השמ''ט מאשר על נתוני ירושמים, כי הממוצע נקבע לפי תחנת ירושלים מרכז, אלא שלאחרונה היא מזייפת.
בכל מקרה, אם איסי ינצח את גפס, אנחנו נקבל גל קור קיצוני לקיץ החל משבת הבאה, כי הוא מתעקש על זה כמעט בכל העידכונים האחרונים, ומדי פעם אפילו מקצין (ואז מתמתן שוב בעידכון הבא כמובן) -
ז'ק אז לכן שהייתי בבני ברק היה היום רותח מאוד?
כנראה אתה מביא אתך את החום.
-
איסי התקפל, צפוי רצף של ימים חמים מרהגיל עד ראשון שאחרי ט'''ב, בשיא יתכן שנגיע מעל 35 בהרים.
אולי הקרירות תגיע באמצע שבוע שאחרי ט' באב. -
אפיק ים סוף
וזה מה שנקרא
"שבוע שחם בו" -
טמפ' ים התיכון בחופי תל אביב חצתה היום לראשונה את ה-29.0.
עדיין מעט קריר מהרגיל, ממוצע יולי 29.3 -
היום לראשונה מזה 263 ימים נשבר שיא ובירושלים נמדד 31.7 פעם ראשונה מאז 23 באוקטובר
-
היום לראשונה מזה 263 ימים נשבר שיא ובירושלים נמדד 31.7 פעם ראשונה מאז 23 באוקטובר
ולא תאמין, במטאוטק בני- ברק נמדדו 31.5°. לראשונה מזה שבועות ארוכים שהטמפרטורה בתחנה חוצה את קו ה- 30°. (אבל מבחינת עומסי החום ההכבדה לא היתה משמעותית כ''כ, כי מאידך אחוזי הלחות ירדו בשעת שיא החום ל- 38% לחות, מה שאיזן קצת את עומס החום).
דבר נוסף שהפתיע, זה שב- 6 בבוקר היתה טמפרטורה של ''רק'' 22 מעלות, שזה נחשב לממש קריר במושגים של הקיץ של בני-ברק, כאשר לראשונה מזה תקופה חלקו השני של הלילה הוגדר כ''ללא עומס חום''. אבל מאז הטמפרטורה שועטת כלפי מעלה עם עלייה של 5° בתוך שעתיים, כנראה לקראת עוד יום חם עם טמפרטורה של הרבה מעל 30 מעלות.

-
-
9:00- מזג אויר של עונת מעבר. אחרי 22 מעלות ''בלבד'' בשעה 6:00 בבוקר (שזה ממש ''קריר'' במושגים של גוש דן בשיא בקיץ), הטמפרטורה ממש נוסקת כלפי מעלה עם עליה של 7.2° מעלות בתוך שלוש שעות. בקצב הזה כנראה נגיע הרבה הרבה מעל ה- 30 מעלות (לא אתפלא אם נהיה קרובים יותר ל-40 מאשר ל- 30).
-
ז'ק תחזיק מעמד העזרה בדרך.
תודה על תשומת הלב לנושא זה.
מקום החותם: -
גשם עד בלי די שאז היה 31.1 כמדומני.
-
ז'ק אמר בעידכונים, תחזיות, מודלים, ועוד - מנחם אב:
אני יודע שהמנהל היקר גשם עד בלי די עומד ''לעשות מטעמים'' מהנתונים שאני עומד להביא, אז אני מראש אומר שאני לא מסכים למה שהוא עומד לכתוב...
ובמה דברים אמורים? התופעה המדהימה שכבר יום חמישי ברציפות שתחנת מטאוטק מודדת טמפרטורת מקסימום זהה לגמרי- 28.8°! לא 28.9° ולא 28.7°, אלא 28.8°! חמישה ימים רצופים אותה טמפרטורת מקסימום בדיוק של עשירית המעלה! רק בטמפרטורת הלילה יש שינויים ואפילו גדולים, אבל ביום? אותה טמפרטורת מקסימום בדיוק יום אחרי יום !
יצא לי היום לצאת לאיזור הסמוך לתחנה, ואפשר לומר שכל השטח הקרוב לתחנה (שזה כולל את איזור קניון איילון ואיזור התעשייה של בני- ברק) פשוט נעים באופן יחסי, וזאת למרות שאנחנו בשיא הקיץ, כך שבשעות השיא של החום ניתן להסתובב באותם איזורים כאשר החום ממש ממש לא מציק ולא מעיק, כי כאמור האיזור הזה מאוורר וקריר בצורה משמעותית ביחס לאיזורים הבנויים, ומי שגר בבני-ברק ונקלע לאיזור הקניון ואיזור התעשייה והמסחר חש את זה היטב. אני משער שהסיבה לכך משום שקיים כעין מזדרון פתוח מהאיזור הזה ועד לים, והמזדרון לכל אורכו ורוחבו מלא בשטחים של מדשאות וחורשות, וכמובן הירקון שזורם בתווך, כך שאין בו כ''כ את התופעה של קרינת חום חוזרת מאדמה וכבישים וכדו', דבר שמביא לכך שהאויר פחות מתחמם, ובנוסף לכך האיזור מאוד מאוורר עקב הפתיחות שלו לאורך כל הדרך עד לים. אז 28.8° בשיא החום? לפי ההרגשה בטוח שכן, עשירית מעלה נוספת לא !!
ז'ק ידידנו,
תחשוף לנו כאן בציבור האם אתה עצמך מאמין למה שאתה כותב, מה בדיוק היה קורה במידה ומשתמש אחרת היה פורט לנו כאן רגשות תמוהים שכאלו, איך אתה עצמך היית מרגיש לו הזיוף של התחנה המוזכרת היה בכמה מעלות כלפי מעלה ולא כלפי מטה,
האם גם אז היית מוצא נוסחאות והסברים מעניינים שכאלו?
תשובות בבקשה רק עם היד על הלב...
אגב "מסדרון" לא "מזדרון"... -
ביתר ירושמיים אמר בעידכונים, תחזיות, מודלים, ועוד - מנחם אב:
ז'ק ידידנו,
תחשוף לנו כאן בציבור האם אתה עצמך מאמין למה שאתה כותב, מה בדיוק היה קורה במידה ומשתמש אחרת היה פורט לנו כאן רגשות תמוהים שכאלו, איך אתה עצמך היית מרגיש לו הזיוף של התחנה המוזכרת היה בכמה מעלות כלפי מעלה ולא כלפי מטה,
האם גם אז היית מוצא נוסחאות והסברים מעניינים שכאלו?
תשובות בבקשה רק עם היד על הלב...מאמין לכל מילה (בדיוק כמו שאתה מאוד מאמין לכל מילה שאתה כותב). רק אספר- בשעה 13:00 יצאתי מה''כולל'', כאשר אני מצפה לחום הכבד שיכה בפני. סוף סוף הרי בבוקר הטמפרטורה עלתה ב- 9.2 מעלות תוך פחות מארבע שעות, אז ציפיתי למשהו כמו 35 מעלות או יותר בשעת צהריים זו. ומה קרה בפועל? למרות שיצאתי מבית מדרש ממוזג היטב, היציאה לרחוב לא לוותה בתחושה של יציאה לכבשן, אלא אדרבה- מזג האוויר הפתיע אותי לטובה עם רוח מתונה נעימה שמנשבת וחום נסבל בהחלט. וכך עשיתי כמה סידורים כאשר אני מסתובב בחוץ כחצי שעה, והחום ממש ממש לא נורא. גם עכשיו אני בבית ועדיין לא הפעלתי מזגן או מאוורר ואני כמעט ולא מזיע. וכשאני בודק את נתוני תחנת מטאוטק מה אני מגלה? שלפי נתוני התחנה יש כעת בחוץ 30.4 מעלות עם 56% לחות (טמפרטורה מורגשת 32.8°). תאמין לי שחשבתי שהטמפרטורה היא פחות. אז כן- מטאוטק מדד היום בשיא החום 31.2° מעלות, לא 28.8 כמו לאורך שבוע שעבר, ואין לי שום סיבה להניח שהתחנה מפשלת רק בגלל כמה מחברי הפורום יושבי פנים הארץ וההרים שקשה להם מאוד להשלים מחד עם העובדה שיכול להיות שבמישור החוף הטמפרטורה קצת יותר נמוכה, ומאידך כאשר מדובר ב''ירושלים מרכז'' שמקלקלת להם את חגיגת הקרירות בבירה אז מדובר ב''תחנה שמזייפת'' כלפי מעלה. לפי טענתכם- אולי באמת הפיתרון הוא להעביר את התחנה של מטאוטק לירושלים ואז יהיה לכם תמיד טמפרטורות קרירות, ואת ירושלים מרכז נעביר לבני- ברק, ואז הטמפרטורה תהיה תמיד מעל שלושים מעלות, ואז תהיו מרוצים. רעיון- לא?
ולגבי ההסברים- אני אענה לך בסגנון שלך, מה אתם יושבי ההרים מבינים בכלל בכל מה שקשור למזג האוויר כאן במישור החוף? אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי בהסבר, שאומנם זאת תאוריה, אבל מבוססת על נתונים מציאותיים.
ועם היד על הלב- הרגזת אותי !

-
-
ומאידך כאשר מדובר ב''ירושלים מרכז'' שמקלקלת להם את חגיגת הקרירות בבירה אז מדובר ב''תחנה שמזייפת'' כלפי מעלה.
נתון זה הינו רשמי שהשמט הודו על כך ועל כן זה לא המצאה של תושבי ההרים
-
ומאידך כאשר מדובר ב''ירושלים מרכז'' שמקלקלת להם את חגיגת הקרירות בבירה אז מדובר ב''תחנה שמזייפת'' כלפי מעלה.
נתון זה הינו רשמי שהשמט הודו על כך ועל כן זה לא המצאה של תושבי ההרים
עכשיו תנסה להוציא הודאה ממטאוטק שהם טועים כלפי מטה.